Hír
HírÚj projekt indul az európai élelmiszerrendszerek átalakításra és a fenntarthatóság növelésére
A Koppenhágai Egyetem vezeti a CLEVERFOOD névre keresztelt, új Európai Uniós projektet, amely az európai állampolgárok társadalmi szintű mozgósításán keresztül segíti elő az európai élelmiszerrendszer átalakítását a klímatudatosság és a fenntarthatóság növelése, a biológiai sokféleség védelme, valamint a közegészségügy javítása érdekében.
fenntartható fogyasztás, élelmiszerrendszerek
RészletekHír
Regeneratív gazdálkodás a Föld védelmében
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a regeneratív mezőgazdaság forradalmára is szeretné ráirányítani a figyelmet a Föld Napján, hiszen e művelési módszerek alkalmazása az ökológiai gazdálkodással kombinálva jelentősen hozzájárulnak talajaink termékenységének megőrzéséhez és fokozásához, ezáltal Földünk megóvásához.
talajvédelem, regeneratív mezőgazdaság, Regeneratív Mezőgazdaság Forradalma
RészletekHír
Őrizzük meg együtt a Föld sokszínűségét!
Újra hódíthatnak a kiskertekben a zamatos ízeket ígérő tájfajta, bio paradicsompalánták
tájfajta paradicsom, paradicsompalánta, bio paradicsom, tájfajta paradicsompalánta
RészletekHír
Tájfajta paradicsompalánták 2023 – Fajtaválaszték és dátumok
tájfajta paradicsom, paradicsompalánta, bio paradicsom, tájfajta paradicsompalánta
RészletekHír
Bioszén előállításának lehetősége – GO-GRASS műhelymunka a hazai gyepterületek hasznosításáról
A GO-GRASS projektünk második hazai replikációs műhelymunkájának témája a hazai gyepterületekről származó fűfélék bioszénként történő hasznosítása volt. A harmadik, tavaszi replikációs műhelymunkára várjuk az érdeklődőket!
gyephasznosítás, bioszén, gyepterület
RészletekHír
Elkészült a BIOEAST régió agroökológiai kezdeményezéseit bemutató térkép
BIOEAST, agroökológia, Agroökológiai Tematikus Munkacsoport
Részletek