Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Hír

2023. május 16.

HírÉlet a sorközökben – Szőlészeti Szakmai Nap Egerben

„A sorköztakaró növényzet telepítésének hatásai az ültetvényre” címmel rendezett Szőlészeti Szakmai Napot az ÖMKi Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Kísérleti Szőlőültetvények és Borászat birtokán. A rendezvényre a LIFE VineAdapt projekt keretében került sor, ahol az ÖMKi kutatói és vendégelőadók osztották meg az ültetvények sorköztakarásával kapcsolatos tapasztalataikat.

sorköztakaró, ÖMKi Élő Sorköz, ökológiai szőlőtermesztés, Life VineAdapt

Részletek
2023. május 11.

Hír
Pók-Háló, avagy több szem többet lát: kertünk hat- és nyolcszemű lakói

Megfigyelted már, mennyi különböző élőlénynek ad otthont a kerted? Talán nem meglepő, hogy kertművelési szokásaink nyomán mi is formálói vagyunk a közvetlen környezetünk biológiai sokféleségének. A Pók-Háló névre keresztelt kutatásunk ezt a témát járja körbe önkéntes kutatók segítségével!

Részletek
2023. május 10.

Hír
Az ökológiai átállás lehetőségeiről: Gyakorlati közösségszervező műhelymunkát tartottunk Balatonfüreden

Balatonfüred-Csopak Hegyközség gazdálkodói, szőlészei, borászai bevonásával szervezett egynapos műhelymunkát az ÖMKi április 27-én Balatonfüreden, az Organic Targets 4 EU projekt keretében. Az esemény célja az volt, hogy gyakorlati példákon keresztül mutassa be az ökológiai gazdálkodásra való áttérés lehetőségét, napi gyakorlatát és nehézségeit, ezzel is segítve a téma iránt érdeklődök tájékozódását. Az esemény egyúttal szakmai vitanapot biztosított a már ökológiai gazdálkodást folytatóknak a napi problémák és sikerek megvitatására, együtt gondolkodásra, valamint a helyi adottságokra fókuszáló, a természet és a közösség érdekeit egyaránt szem előtt tartó, közös tervezés megvalósítására.

biogazdálkodás, ökológiai gazdálkodás, OrganicTargets4EU

Részletek
2023. május 8.

Hír
Közösségi tervezés gyakorlatai az agroökológiában: Agroecology-TRANSECT műhelymunka Magyarországon

Öt ország szakembereivel közösen tartott háromnapos műhelymunkát április 19-21. között Budapesten és Tokajban az ÖMKi az Agroecology-TRANSECT projekt keretében. A  Wageningeni Egyetemmel közösen szervezett esemény célja az volt, hogy segítse a projekt kutatás-fejlesztésben aktív szereplőit a szükséges transzdiszciplináris megközelítés praktikus részleteinek az elsajátításában.

biogazdálkodás, élő laboratórium, agroökológia, fajgazdag

Részletek
2023. május 3.

Hír
Élő laboratóriumok létrehozása és működtetése: Climate Farm Demo műhelymunka Hollandiában (copy)

Tavaly decemberben indult, új Európai Uniós projektünk, a Climate Farm Demo célja, hogy segítse a gazdálkodókat az éghajlatváltozás okozta nehézségek leküzdésében. Ennek érdekében olyan gazdálkodási gyakorlatokat dolgoznak ki a résztvevők, amelyek bemutatásával és bevezetésével a mezőgazdasági termelők sikerrel vehetik fel a harcot a klímaváltozás negatív hatásai ellen, egyúttal a projekt időtartama alatt elérhetik az üvegházhatású gázok kibocsátásának 35%-os csökkentését.

élő laboratórium, klímaváltozás, klímatudatos

Részletek
2023. április 27.

Hír
Új projekt indul az európai élelmiszerrendszerek átalakításra és a fenntarthatóság növelésére

A Koppenhágai Egyetem vezeti a CLEVERFOOD névre keresztelt, új Európai Uniós projektet, amely az európai állampolgárok társadalmi szintű mozgósításán keresztül segíti elő az európai élelmiszerrendszer átalakítását a klímatudatosság és a fenntarthatóság növelése, a biológiai sokféleség védelme, valamint a közegészségügy javítása érdekében.

fenntartható fogyasztás, élelmiszerrendszerek

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen