Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Szaktanácsadási hálózatunk


Szaktanácsadással a hazai biogazdálkodás fejlődéséért

Szaktanácsadóink az ország több régiójában, 8 szolgáltatási ponton, 6 fő témakörben (elsődleges mezőgazdasági termelés, élelmiszer-feldolgozás, erdőgazdálkodás, környezetgazdálkodás, REL együttműködés, fiatal mezőgazdasági termelők) nyújtanak szakmai tájékoztatást, adminisztratív segítséget és technológiai tanácsadást- elsődlegesen, de nem kizárólag az ökológiai gazdálkodást folytató termelők, valamint fiatal gazdák részére.

Szaktanácsadóink

Allacherné Szépkuthy Katalin

vezető szaktanácsadó

katalin.szepkuthy@biokutatas.hu

+36 30 147 0430

1994-ben végeztem a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen kertészmérnökként, ökológiai gazdálkodás szakon, majd ugyanitt, az Ökológiai és fenntartható gazdálkodási rendszerek tanszéken oktattam és kutattam tudományos segédmunkatársként 2000 tavaszáig. 1995-től az ellenőrzési rendszerben dolgoztam nemzetközi ellenőrző és tanúsító szervezeteknek, majd a Biokontroll Hungáriánál, 2000-től a Hungária Öko Garancia Kft-nél, melyet 2015-2019 között ügyvezetőként vezettem is. Jól ismerem az ökológiai gazdálkodás szabályzóit, a vonatkozó hazai és EU-s szabályokat, a magán feltételrendszereket (Biosuisse, Demeter, Biosuisse, Naturland, Bioaustria). Ezen felül más, mezőgazdasági termelést és élelmiszerfeldolgozást érintő feltételrendszereket, például a GMO-mentes termelés, GlobalG.A.P követelményeit részleteiben, gyakorlatban is ismerem. 25 év ellenőrzési tapasztalattal növénytermesztés, kertészet és állattartás szakterületeken is segíthetem a hozzánk forduló gazdálkodókat.

Az ÖMKi-t az alapításától kezdve ismerem és támogatom, példaértékűnek tartom a tudomány és mindennapos gazdálkodási gyakorlat között kialakult párbeszédet és közös munkát, ismeretterjesztést. Fontosnak tartom, hogy az ökológiai gazdálkodás alapelveit minél több termelővel megismertessük, és ha nem is vállalják a teljes üzem átállítását, legalább egyes elemeket használjanak: köztesvetésekkel, vegyes kultúrákkal csökkentsék a peszticidek alkalmazását, tudatosan alakítsanak ki és kezeljenek biodiverzitási célú területeket. Örülnék, ha szakmai párbeszéd alakulna ki a nagyüzemi állattartás és élelmiszerfeldolgozás egyes kérdéseiről, állatjólétről, környezeti terhelésről, termelési rendszerek ökológiai lábnyomáról.

Dr. Papócsi László Gábor

szaktanácsadási témavezető

laszlo.papocsi@biokutatas.hu

+36 30 352 6869

 

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem (mai Szent István Egyetem) angol szakfordító szakán szereztem okleveles agrármérnöki diplomát, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem agrár-szakmérnöki szakán doktoráltam. Pályafutásom kezdete óta fő feladatomnak tekintem a gazdák segítését, ismeretátadási programok és szolgáltatások létrehozását, szervezését, koordinálását, amelyhez a mezőgazdasági szaktanácsadás kitűnő lehetőséget nyújt a gyakorlati problémák és igények megismerése, a lehetséges megoldások kifejlesztése és eljuttatása érdekében. A 90-es évek közepétől az internetes technológiák megjelenésével párhuzamosan úgy alakult, hogy számos országos és nemzetközi jelentőségű agrárinformatikai projektben vehettem részt, ezek közt kiemelkedő volt az eFarmer projekt koordinálása, amely a ma már jól ismert e-Kérelem rendszer előfutárát jelentette. A FAO felkérésére több ország AKIS rendszerének, info-kommunikációs  platformjának kiépítését, digitális stratégiájának kidolgozását nemzetközi szakértőként segíthettem.

Koczinger T. Norbert

szaktanácsadó

szakterület: kertészet, ökológiai gazdálkodás, mezőgazdasági- és vidékfejlesztési pályázatok menedzsmentje, támogató adminisztráció

Elérhetőség: Vásárosnamény
koczinger141@gmail.com

+36 30 282 5046

Okleveles agrármérnökként végeztem 1996-ban a DATE, Mg. Tudományi Karán, Környezetgazdálkodás szakon. Egy Magyarországon ma is működő osztrák cégnél szereztem több mint 14 éves tapasztalatot, kis- és nagyüzemi gyümölcstermesztés, szakirányítás valamint termelők oktatása révén. Szaktanácsadóként közel két évtizede dolgozom, itthon és külföldön is egyaránt. Otthonosan mozgok a VP AKG ÉS VP ÖKO pályázatok területén, valamint a helyi, regionális adottságok birtokában helyzetelemzéseket, új koncepciókat, modellek dolgozok ki együtt a termelőimmel. A gazdák fejlődését is nyomon követem, hiszen rendszeres látogatom őket, melyek közül az eltökélt, sokszor „fanatikusnak” is mondott munkámnak köszönhetően egyre többen vannak ökológiai gazdálkodást folytatók. Elhivatott vagyok a gyümölcsfák metszése iránt, így azt metszési gyakorlatok szervezésével megtanítom a lelkes gazdáknak, de külföldi tanulmányutak szervezésében és tapasztalatszerzésben is aktívan közreműködök. A szaktanácsadói munkám mellett családi gazdálkodásunkban bio almát és bio bodzát termesztünk szép eredményekkel.

Nagy Attila

szaktanácsadó

szakterület: támogató adminisztráció, mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok menedzsmentje

Elérhetőség:
Budapest
gazdatanacsadas@gmail.com
+36 30 372 1400

2002-ben okleveles környezetgazdálkodási agrármérnökként végeztem a Szent István Egyetemen. Ebben az évben növényvédelmi szakirányú képzettséget is szereztem. Itt 2005-ig ökológiai növényvédelem témakörében folyó kutatásban vettem részt.

Ezt követően az egyetem gazdaképzési és területi szaktanácsadási központjaként működő nonprofit szervezetnél helyezkedtem el Gödöllőn. A különböző - az agrárterülethez kapcsolódó - projektmunkák és pályázatok készítése, oktatói tevékenység mellett a központhoz tartozó gazdálkodók és tanácsadók részére történő szolgáltatási segédletek készítése, valamint szakmai segítségnyújtás vált a fő feladatommá.

Névjegyzéki szaktanácsadóként 2012 óta dolgozom. Elsősorban a gazdálkodók adminisztratív feladataiban segédkezek, mint például gazdálkodási napló vezetése, jogszabályban előírt és vállalt kötelezettségek betartásával kapcsolatos feltételek megteremtése, azok ellenőrzése, ellenőrzésekre felkészítés, hivatali kapcsolattartás, továbbá támogatások benyújtásával, pályázatok írásával segítem a gazdálkodókat.

Nagy Judit

szaktanácsadó

Elérhetőség: Cserkeszőlő
rosebowl5@gmail.com
+36 30 935 7082

Biogazdálkodással és erdészettel foglalkozó családból származom így mindig a természet közelségében, a természettel összhangban éltem. Élelmiszeripari technológus mérnökként végeztem a Szegedi Élelmiszeripari Főiskolán, néhány egyéb képesítés megszerzése után, jelenleg a Szent István Egyetemen gyümölcs-zöldség feldolgozó szakmérnök képzés keretében készülök szakvizsgázni. Külkereskedőként dolgoztam 15 évig az élelmiszeriparban, majd 2008-tól lett saját biogazdaságom, amelyet biobodza termesztéssel indítottam. Azóta bioszőlővel  és biolucernával is foglalkozunk, valamint ezekből feldolgozott élelmiszert is készítünk, falusi szálláshely szolgáltatással kiegészítve. Az erdőgazdálkodás is része a munkánknak, az agrár erdészeti rendszerek alkalmazásában szeretnék minél nagyobb szerepet vállalni.  Ezen tapasztalatokra alapozva nyújtok szaktanácsot a biogazdálkodás és erdőgazdálkodás iránt elkötelezett gazdálkodóknak támogató adminisztráció, pályázatkészítés, hivatali kapcsolattartás terén. 2020-tól az ÖMKi szaktanácsadási hálózatába is bekapcsolódtam , amely keretein belül sok innováció, kutatási program, tapasztalatcsere segíti a gazdálkodók fejlődését és bővíti a tudásukat.

Szabó Adrienn

szaktanácsadó

szakterület: pályázatírás, fiatal gazda és beruházási pályázatok projektmenedzsmentje, méhegészségügy

Elérhetőség: Őrbottyán
mezienn@gmail.com
+36 30 595 2282

Okleveles közgazdászként végeztem felsőfokú tanulmányaimat, majd miután több mint 5 évig dolgoztam a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (ma MÁK kifizető ügynöksége), érdeklődni kezdtem az agrárium iránt, termelő tevékenységet is szerettem volna végezni a pénzügyi terület mellett. Aranykalászos gazda végzettségemet 2009-ben, Méhész végzettségemet 2010-ben szereztem. Szerencsére rendkívül jó felkészítő tanáraim voltak, még az oktatás-vizsgáztatás, képzésszervezés felé is motiváltak.

Hivatali munkám során volt rálátásom az agrártámogatások jogszabályi hátterére és a támogatás-kifizetés mechanizmusára. 2009-től foglalkozom pályázatokkal, kiemelten a Fiatal gazda jogcímmel, 2011-2015 között pedig magam is fiatal gazda voltam. Aktívan segítem ügyfeleimet és a hozzám segítségért forduló fiatal gazdákat, de az évek során számos beruházási jogcímet is megismerhettem projektmenedzserként. Civil szervezetek és nem mezőgazdasági vállalkozások számára szintén írok pályázatokat, készítek elszámolásokat. 2010-től méhészkedem, 2014-től három település méhegészségügyi felelőse vagyok, így ezen a területen is tudom segíteni a méhésztársakat. Jelenleg 110 méhcsaládot tartunk, 4 éve csak szerves savakkal védekezünk az atka ellen, családom segítségével mézünket termelői piacokon értékesítjük. Alapítványommal támogatjuk a rövid ellátási láncok kialakítását a termelők és a fogyasztók között. Az ÖMKi-vel 2017 óta van kapcsolatom pályázatmenedzsment, illetve szaktanácsadás tevékenységi körben.

Szabó Tibor

szaktanácsadó

Elérhetőség: Kecskemét
agoinfoborota@gmail.com
+36 30 535 2186
       

1996-ban végeztem Gödöllőn, okleveles környezetgazdálkodási agrármérnökként. Szakterületem az ökológiai gazdálkodás, az agrár-környezetgazdálkodási programok (VP-AKG), és a támogató adminisztráció. 2006 óta vagyok szaktanácsadó. 2018-ban növényvédelmi szakmérnök diplomát szereztem.

Szabó Zsolt

szaktanácsadó

Elérhetőség: Kéthely
szaktan8700@gmail.com
+36 70 238 4112

            

Szőlész-borász vagyok, 2003-ban végeztem a Kecskeméti Főiskolán kertészmérnökként, majd 2005-ben szőlész-borász szakmérnökként. Szaktanácsadással 2004-től foglalkozom az Agrárkamaránál tanácsadói státuszban, majd az átalakulás után falugazdászként segítettem a gazdálkodók munkáját. 2014-től, mint névjegyzéki szaktanácsadó vagyok kapcsolatban a környéken élő gazdálkodókkal, gazdasági társaságokkal. 

Szuda Zoltán

szaktanácsadó

szakterület: mezőgazdasági és vidékfejlesztési beruházási pályázatok előkészítése és teljes menedzsmentje

ELérhetőség:
Pitvaros
szudaz.bonkvalita@gmail.com
+36 30 297 7842   

Környezetgazdálkodási agrármérnökként és német szakfordítóként végeztem a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen 1996-ban, majd vadgazda szakmérnökként 1999-ben. 10 év államigazgatásban eltöltött idő után átvettem szüleim gazdaságát, melyet ma is vezetek. Az elmúlt 15 évben jelentős fejlesztési forrást tudtam szaktanácsadóként megszerezni ügyfeleim számára a Dél-Alföldön. A biogazdálkodás nem ismeretlen terület számomra. Saját gazdaságomban is igyekszem fenntartható módon megbízható és kiváló minőségű élelmiszert előállítani. Szántóföldi növénytermesztéssel és gyümölcs termeléssel foglalkozom. Saját alapanyagaim egy részét feldolgozom és természetes ivóléként értékesítem. Szaktanácsadóként elsősorban mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok előkészítésében és megvalósításában segítem a gazdálkodókat.

ÖMKi szaktanácsadók

Széchenyi 2020

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen