Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Az ÖCST KFI munkaprojekt koordinációjának támogatása - MNVH

A Nemzeti Cselekvési Terv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért Kutatási, Fejlesztési és Innovációs munkaprojekt koordinációjának támogatása

A Nemzeti Cselekvési Terv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért (2022-2027) intézkedései között fontos szerepet játszik az ökológiai mezőgazdasági kutatás-fejlesztés-innovációja (KFI) országos koordinációjának megteremtése. Ennek érdekében az Agrárminisztérium 2022 végén kezdeményezte az . A munkacsoport mandátuma az ökológiai mezőgazdasági kutatás-fejlesztésben érintett hazai szereplők együttműködésének előmozdítása, az ágazat KFI prioritásainak meghatározása egy stratégiai kutatási és innovációs agenda (ÖKO SRIA) keretében, a megvalósításhoz szükséges forráskeretek és finanszírozási struktúra megadása, igazodva a már meglévő, szektorális és agroökológiai KFI SRIA dokumentumokhoz (pl. BIOEAST hazai és makro-régiós agroökológiai SRIA, Digitális Agrár Stratégia). Az ÖKO KFI munkacsoport hatékony és eredményes működéséhez elengedhetetlen a megfelelő intenzitású szakmai koordináció és animáció.

Tevékenységek

  • Az ÖKO KFI munkacsoport koordinátoraként az ÖMKi gondoskodik a rendszeres kapacitásfejlesztő és ismeretátadó műhelymunkák megszervezéséről (pl. élő laboratóriumi módszertan ismertetése, többszereplős kutatási megközelítés, agroökológiai átállás témakörökben), ami lehetővé teszi a hatékonyabb forráslehívást a hazai agrár KFI szereplőknek.
  • Koordináljuk az ÖKO KFI SRIA részvételi szemléletű elkészítését.
  • Képviseljük a munkacsoport eredményeit és javaslatait hazai és nemzetközi szakmai grémiumokban, valamint elősegítjük a munkacsoport tagok delegációját hasonló szakpolitikai fórumokba.
  • Az agroökológiai átállást szolgáló országos "Élő Laboratórium (ÉL) és Kutatási Infrastruktúra (KI)" hálózat kialakítását megalapozzuk.

Várható eredmények

  • A hazai agroökológiai szektor kiemelten teljesít a regionális, európai és nemzetközi agrárkutatási pályázatok elnyerésében.
  • Az agroökológiai mezőgazdasági kutatásban itthon is alapértelmezetté válik az inkluzivitás, az érintett gazdasági szereplők egyre nagyobb arányban vonódnak be a kutatás-innováció folyamatába, ami az alkalmazott eredmények megvalósítását segíti.
  • Az ÖKO KFI-t érintő nemzetközi szakpolitikai grémiumokban részt vevő hazai szakértők száma jelentősen növekszik.
  • Megvalósulnak az ÖCST kutatás-fejlesztést és innovációt érintő célkitűzései.

Kontakt személy

Varga Korinna

Szakpolitikai csoportvezető, Projektvezető kutató

Agrármérnök, környezetpolitikai MSc
Szakterület: agroökológia és agrár-szakpolitika

korinna.varga@biokutatas.hu
+36 30 171 8291


Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

A kutatások megvalósítását a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) támogatja: www.videkihalozat.eu

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen