Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Híreink

2023. június 8.

HírNövényvédelem, komposzthasználat és palántanevelés témában tartottunk szakmai napot Zsámbokon

2023. május 31-én tartotta meg zöldségkertészeti témájú szakmai napját az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Zsámbokon. A rendezvény fókuszában az ökológiai zöldségpalánta előállítás, a komposzthasználat és a növényvédelem állt.

tájfajta paradicsom, palántanevelés, biopalánta, palántanevelő közeg, komposzthasználat

Részletek
2023. június 7.

Növényvédelem
Mi fán terem? A csonthéjasok környezetbarát növényvédelme

Kezdd kicsiben, NEVELD NAGYRA! Növényvédelem a biokertben sorozat 3. rész 

biokertészkedés, csonthéjasok, ökológiai növényvédelem

Részletek
2023. június 7.

Hír
Kezdd kicsiben, NEVELD NAGYRA!

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet legújabb filmes, cikkes sorozata most a hobbikertészeket szólítja meg növényvédelmi jótanácsokkal. A videókban McMenemy Márk kalauzolja a nézőket az ökológiai növényvédelem praktikáiba, és az ÖMKi szakembereivel együtt megmutatja, miként érdemes belevágni a vegyszermentes kertészkedésbe. A hazai kertek biológiai sokszínűségének feltérképezésére pedig elindult a Pók-Háló - egy önkéntes alapon működő közösségi kutatás -, ahol a pókok megfigyelésével a résztvevők aktívan hozzájárulhatnak a mindennapi életterünk természetközeliségéről alkotott tudásbázis bővítéséhez.

növényvédelem, kiskert, pók-háló

Részletek
2023. június 6.

Növényvédelem
Amit a fuzariózisról tudni érdemes

A kalászos gabonákat a bio és a konvencionális termesztési környezetben is rengeteg betegség képes megtámadni. A lombozatot megfertőző kórokozók mellett – sajnos – vannak olyan betegségek is, amelyek a kalászt, illetve a termést adó gabonaszemeket betegítik meg. Ezen betegségek közül a kalászfuzariózis az, amely messze a legnagyobb problémát okozza.

ökológiai gazdálkodás, szántóföldi növényvédelem, fuzariózis

Részletek
2023. június 6.

Növényvédelem
Szántóföldi károsítók természetes ellenségei

A biotermesztési környezetben levő szántóföldi növénykultúrákat ugyanazok a kártevők fenyegetik, amelyek a konvencionális termesztési környezetben is veszélyeztetik az adott kultúra termését. A kártevők elleni küzdelemben ugyanakkor a konvencionális termesztést folytató gazdák szinte kizárólag csak a kémiai növényvédelemre támaszkodnak. Még akkor is, ha ez egyre költségesebb és egyre több technológiai „lyuk” van a betiltott, illetve engedély-megújításban nem részesült készítmények miatt.

biogazdálkodás, szántóföldi diverzifikáció, szántóföldi növényvédelem

Részletek
2023. június 6.

Hír
Tanácskozás Debrecenben az ökológiai gazdálkodásról

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézete, az Ökológiai Gazdálkodási Tudásközpont, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület 2023. május 24-én szervezett tanácskozást és szántóföldi bemutatót „Ökológiai gazdálkodás szempontjai napjainkban” címmel a Kelet-Magyarországi ökológiai gazdálkodási rendezvénysorozat keretén belül. A rendezvény helyszíne a  DE AKIT DTTI Látóképi Növénytermesztési Kísérleti Telepe volt.

ökológiai gazdálkodás, ökológiai mezőgazdaság

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen