Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

EIT Food által támogatott - Regeneratív Mezőgazdaság Forradalma

Támogatás: EIT Food és az Európai Unió

Koordináló szerv: EIT Food

Időtartam: 2022-2024

Konzorciumi partnerek: Az Agroökológiai Hálózat Egyesület

The Regenerative Agriculture Revolution - EIT Food

Képzési programot indított az Agroökológiai Hálózat Egyesület és az ÖMKi. Az EIT Food által támogatott a Regeneratív mezőgazdaság forradalma program magyarországi megvalósítását a Magyar Agroökológia Hálózat Egyesület (Agroökológia Magyarország) az ÖMKi-vel együttműködésben valósítja meg.    

Az EIT Food ezt a programot már korábban elindította Spanyolországban, és jelenleg is több EU országban zajlik párhuzamosan a program (Bulgária, Lengyelország, Szlovákia). A 3 éves programban évente újabb gazdálkodók képzése és átállásuk szakmai támogatása indul majd el.

A regeneratív mezőgazdaság az agroökológia részeként olyan gazdálkodási elvek és gyakorlatok rendszere, amely növeli a biológiai sokféleséget, gazdagítja a talajt, hozzájárul a felszín alatti és felszíni vizek minőségének javításához, az ökoszisztéma-szolgáltatások megőrzéséhez és támogatásához. A regeneratív mezőgazdaság legfontosabb célja a talaj funkcióinak és egészséges élővilágának helyreállítása, mely a talaj bolygatásának csökkentésén, talajépítő gazdálkodási gyakorlatok tudatos használatán, talajtakaró növények alkalmazásán, a vetésforgó optimalizálásán, és ahol lehet, legeltetett állatok integrálásával valósul meg. Segíti a mezőgazdaság szélsőséges időjárási eseményekkel és az éghajlatváltozással szembeni rugalmas ellenálló képességének megteremtését, ezen túl a vidéki közösségek egészségének és életképességének növekedését eredményezi, továbbá középtávon csökkenti a gazdaságok költségeit is.

A 3 éves programban:

  • évente 2 napos képzést tartunk legalább 30 gazdálkodó részére, és
  • közülük kiválasztott 6 gazdálkodó átállása és szakmai támogatása valósul meg

Online tudásbázis

A projekt keretein belül sor került egy két napos elméleti és gyakorlati képzésre, illetve egy egy napos nemzetközi konferenciára is, melyekről a felvételek rövidesen elérhetőek lesznek. Kérjük regisztráljon ahhoz, hogy elsőként küldhessük meg Önnek a felvételek linkjeit! A regisztráció az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/rhioTAt8Rzsfxjqy5 

Az ÖMKi a következő feladatokban vesz részt:

- képzés

- kommunikáció

- szaktanácsadás

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2023. március 8.

Hír
Felhívás: Az EIT Food által támogatott képzési lehetőség

Az agroökológia és a regeneratív mezőgazdaság gyakorlatairól 2023. április 13-14. között, a Veszprém megyei Szápáron tartunk képzést 30 gazda számára. A rendezvényen résztvevők részvételi díját, étkeztetését és elhelyezését az EIT Food fedezi.

Részletek
2024. február 2.

Hír
Felhívás: kétnapos képzés az agroökológia és a regeneratív mezőgazdaság gyakorlatairól

Ismét megnyitjuk az EIT Food által támogatott képzési programot!

Részletek
2022. szeptember 20.

Nemzetközi projektek
Talajmegállapodás Európáért - PREPSOIL

A PREPSOIL az európai régiókban a "Talajmegállapodás Európáért" küldetés bevezetésének megkönnyítése, a talaj egészségével kapcsolatos tudatosítás és ismeretterjesztés révén.

 

 

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Rendezvény
Szaktanácsadók szerepe az interaktív innovációban

Szaktanácsadók szerepe az interaktív innovációban - tapasztalatok, jó gyakorlatok és induló program lehetőségek

Részletek

Kiadvány
Részvételi nemesítés a XXI. században

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Részletek

Kiadvány
50 érv a biogazdálkodás mellett

Ez a gyűjtemény áttekintést nyújt a bio- vagy más néven ökológiai gazdálkodás előnyeiről. Minden érvhez szöveges magyarázat tartozik, és minden érv mellett legalább egy irodalmi hivatkozást is megadunk, amely segítségével bõvebben is utána olvashat egy-egy témának az érdeklődő Olvasó. Az érvek kutatási eredményekből, valamint vonatkozó rendeletekből és szakcikkekből származnak. A lista a teljesség igénye nélkül készült.

Kiadványaink többsége elektronikus formában, ingyenesen letölthető. A nyomtatott változatban nem (csak PDF-formátumban) elérhetők – a nyomtatási díj kiegyenlítése után –, egyedileg rendelhetők meg (ez irányú igényét, kérjük, jelezze az info@biokutatas.hu e-mail címünkön). A megrendelt és előre, online kifizetett nyomtatott kiadványokat postai úton kézbesítjük (a feltüntetett ár ennek díját tartalmazza).

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen