Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Felhívás: kétnapos képzés az agroökológia és a regeneratív mezőgazdaság gyakorlatairól

Ismét megnyitjuk az EIT Food által támogatott képzési programot!

Az agroökológia és a regeneratív mezőgazdaság gyakorlatairól 2024. március 12-13. között, a Jakabszálláson, a Kiskunság területén tartunk képzést 30 gazda számára. A rendezvényen résztvevők részvételi díját, étkeztetését és elhelyezését az EIT Food fedezi. 

A résztvevők közül - az erre jelentkezők közül kiválasztva - 6 gazdaságban talajvizsgálatokat végzünk és a regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokat tartalmazó akciótervet készítünk, szoros együttműködésben a gazdálkodókkal. 

A képzésre olyan gazdálkodók jelentkezését várjuk, akik legalább 30 ha területen gazdálkodnak. 

A regeneratív mezőgazdaság az agroökológia részeként olyan gazdálkodási elvek és gyakorlatok rendszere, amely növeli a biológiai sokféleséget, gazdagítja a talajt, hozzájárul a felszín alatti és felszíni vizek minőségének javításához, az ökoszisztéma-szolgáltatások megőrzéséhez és támogatásához. A regeneratív mezőgazdaság legfontosabb célja a talaj funkcióinak és egészséges élővilágának helyreállítása, mely a talaj bolygatásának csökkentésén, talajépítő gazdálkodási gyakorlatok tudatos használatán, talajtakaró növények alkalmazásán, a vetésforgó optimalizálásán, és ahol lehet, legeltetett állatok integrálásával valósul meg. Segíti a mezőgazdaság szélsőséges időjárási eseményekkel és az éghajlatváltozással szembeni rugalmas ellenálló képességének megteremtését, ezen túl a vidéki közösségek egészségének és életképességének növekedését eredményezi, továbbá középtávon csökkenti a gazdaságok költségeit is.

Az EIT Food által támogatott program az EIT Food Észak-Kelet Európai Központján keresztül valósul meg. Az EIT Food által támogatott a Scale-Up Regenerative Agriculture / A regeneratív gazdálkodás elterjesztése (korábban Regeneratív mezőgazdaság forradalma program) magyarországi megvalósítását a Magyar Agroökológia Hálózat Egyesület (Agroökológia Magyarország) az ÖMKi-vel együttműködésben valósítja meg. 

A képzésre jelentkezni online ezen a linken lehet.

Elsősorban olyan jelentkezőket várunk, akik a korábbi években még nem vettek részt a képzésen!

Jelentkezési határidő: 2024.02.25.

A jelentkezés elfogadásáról 2024.03.01-ig értesítjük.

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen