Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

gazda-molnár-pék adatbázis

gazda-molnár-pék adatbázis

A jó minőségű kovászos kenyér alapja a jó minőségű liszt. Egyszerűnek tűnik, de a megfelelő minőségű és mennyiségű liszt beszerzése mégsem az. Ezért is különösen fontos, hogy a kenyér termékpályájának különböző szereplői jobban megismerhessék egymást, megoszthassák tapasztalataikat és igényeiket, valamint eljuthassanak hozzájuk a legújabb kutatási eredmények is.

Ebből a célból indítottuk el a gazda-molnár-pék műhelymunkákat, valamint  hoztuk létre és bővítjük folyamatosan a gazda-molnár-hántoló-pék térképünket. Reméljük, hogy ezek segítségével az ökológiai gazdálkodás iránt elkötelezett szereplők könnyebben egymásra találnak majd.

A térképen szereplő gazdák ökológiai minősítésű gabona termesztéssel foglalkoznak, és gyakran tájfajtákat, vagy tönke, tönköly és alakor fajtákat is termesztenek. Utóbbiak iránt ugyan nagy az érdeklődés, de a termesztés bővülését az is hátráltatja, hogy a hántolás gyakran nem megoldott. Ezért jelenítjük meg a térképen a hántolókat. A jó minőségű, kézműves kenyerek esetében a termékelőállítás során a liszt őrlésének módja is nagy szerepet játszik, ezért a térképen elsősorban a köves malmokat jelenítjük meg. A térkép az oldal alján érhető el. 

Adatbázisunk folyamatosan bővül! Amennyiben szeretnél csatlakozni, töltsd ki a Kapcsolat oldalon található űrlapunkat.

Ősgabona terméktérképünkkel a fogyasztóknak is útmutatót adunk ahhoz, hogy hol tudnak tönköly, tönke és alakor termékeket beszerezni Magyarországon, akár liszt, akár kenyér vagy tészta formájában. 

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen