Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Klímatudatos megoldások Európa-szerte - Climate Farm Demo

Támogatás: Európai Bizottság, Európai Horizont program

Koordináló szerv: Institut de l'Élevage (IDELE)

Időtartam: 2022.10- 2029.09

Konzorciumi partnerek: A Climate Farm Demo projektet 28 országból 60 partner támogatja

https://climatefarmdemo.eu/ 

A karbon-semleges Európa érdekében klímatudatos megoldásokat alkalmazó és bemutató kísérleti gazdák európai szintű hálózata.      

A Climate Farm Demo megerősíti az európai mezőgazdasági termelők kapacitását az éghajlatváltozást okosan kezelő gazdálkodási gyakorlatok (CSF) végrehajtására, bemutatására és bevezetésére az egész EU-ban. A projekt időtartama alatt 35%-kal tervezi csökkenti az ÜHG-kibocsátásukat, és ezáltal hozzájárul az EU 2030-ig szóló éghajlat-politikai céltervéhez.

Ezért a Climate Farm Demo általános céljai közé tartozik először (1) a kísérleti demogazdálkodók hálózatba szervezése, az CSF ismeretátadás, és kölcsönös beágyazódás ösztönzése a mezőgazdasági ágazatok, az uniós valamint a nemzeti mezőgazdasági tudás- és innovációs rendszerek (AKIS) között, majd (2) a kísérleti demogazdálkodók támogatása és tanácsadás a CSF gyakorlatok megvalósítása és bemutatása során, az innováció átvételének növelése érdekében, végül (3) a gazdákat a rendszerszintű átállásban támogató szabványosított módszertanoknak és megfelelő jutalmazási mechanizmusoknak köszönhetően Európa-szerte ösztönözni a CSF gyakorlatok átvételét.

A Climate Farm Demo céljai

  • Egy jól összekapcsolt, 1500 kísérleti bemutató gazdálkodóból (PDF) és klíma gazdálkodási tanácsadóból (CFA) álló hálózat kiépítése és irányítása, amely magában foglal 24 uniós tagállamot, 2 társult országot és Svájcot,
  • 1500 kísérleti bemutatógazda támogatása személyre szabott, rendszeres és hosszú távú tanácsadással a mezőgazdasági üzemek Alkalmazkodási és Mérséklési Intézkedéseinek (AMM) tervezésében, végrehajtásában és nyomon követésében.
  • 4500 magas színvonalú, többszereplős demonstrációs esemény megvalósításának támogatása 1500 PDF-ben, 6 éves demonstrációs kampány során, a 27 EU-tagországban.
  • Új és innovatív CSF-megoldások együttes létrehozása 10 többszereplős élő laboratóriumban (ÉL)
  • Közös keretrendszer kialakítása az alkalmazkodás és a mérséklés terén
  • Jutalmazó mechanizmusok elemzése
  • Hálózat kiépítése (i) kapcsolódó uniós projektekből, (ii) kiemelt uniós kezdeményezésekből és (iii) politikai döntéshozókból (uniós és nemzeti szinten), hogy a projekt láthatóvá váljon.
  • Terjesztési, Hasznosítási és Kommunikációs (DEC) tervek és egy integrált tudástár (KR) kidolgozása.

Az ÖMKi a következő feladatokban vesz részt:

Az ÖMKi partnerként vesz részt a projektben, mégpedig a „Talajművelési technológiák” élő laboratóriumi projektjével, aminek részeként gazdálkodókkal és tanácsadókkal közösen új talajkímélő, herbicid-mentes agrotechnikák (csökkentett művelés) kidolgozását látja el a projekt élő laboratóriumi hálózatának magyar szereplőjeként.

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2018. június 12.

Hír
RELACS – Az ökológiai gazdálkodásban felhasznált inputok javítása

Az ökológiai gazdálkodásban felhasznált vitatott inputok kiváltásáról szóló RELACS projekt résztvevői a Belgiumban található Leuven városában gyűltek össze 2018. május 28-án. A projektindító megbeszélésen Dr. Lucius Tamm – a projekt koordinátora – kiemelte, hogy a RELACS egyedülálló lehetőséget biztosít a gazdaszervezetek, a szaktanácsadók, valamint a kutatók számára ahhoz, hogy összedolgozva még magasabb szintre emeljék az ökológiai gazdálkodásban alkalmazott környezetvédelmi szabványokat.

Részletek
2019. április 23.

Hír
Ez maga a paradicsom! – ÖMKi-adomány az ország legnagyobb közösségi kertjének

A KÉK-kel közös akció célja felhívni a figyelmet a változatos, sokszínű, fenntartható mezőgazdaság és a közösségi élményen alapuló helyi termelés fontosságára, amelyek iránt az ÖMKi és a KÉK is elkötelezett.

Részletek
2022. szeptember 20.

Nemzetközi projektek
Az agroökológiai átmenet előmozdítása Európában - Agroecology-TRANSECT

Transzdiszciplináris megközelítések a rendszerszintű gazdasági, ökológiai és éghajlatváltozási átmenetekhez.

 

 

 

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Rendezvény
Archív - ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁS - Ágazati konferencia 2020

Mit hoz a jövő? Trendek és kihívások a fenntartható mezőgazdaságban

Részletek

Rendezvény
Szári Szántóföldi Szakmai Nap 2023

Részletek

Kiadvány
Részvételi nemesítés a XXI. században

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen