Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2023. július 25. Hír

Vess, kutass, gyarapíts!

Teszteld velünk közösen, hogyan növekednek a palánták lombkomposztban!

Csatlakozz az ÖMKi és az Agrofutura citizen science kutatásához! Mi adjuk hozzá a komposztot és a magot, tőled pedig, mint gondos kertésztől várjuk a tapasztalatokat.

A zöldkomposztok évek óta az ÖMKi kutatásainak főszereplői, hiszen megannyi felhasználási lehetőségük létezik, ráadásul fenntartható, könnyen beszerezhető anyagok.

A komposztok közé tartozik az úgynevezett lombkomposzt is, ami lombhullató fák leveléből készül, igen értékes, puha, levegős szerkezetű anyag, ezért kiválóan alkalmazható magvető, és palántanevelő közegként.

Az Agrofuturával együttműködésben induló részvételi kutatásunk középpontjában a lombkomposzt (angolul leaf mould) áll, amit zöldségnövények palántanevelésére használunk. A 4-6 hetes palántanevelési időszak alatt heti rendszerességgel felvételezzük a növényeink fejlettségi állapotát, hogy megfigyeljük, hogyan növekednek a palántáink ebben a termőközegben.

Kutatásunkhoz olyan önkéntes résztvevők jelentkezését várjuk, akik szívesen tesztelnék a komposztot saját palántanevelésre, és tapasztalataikat hat héten keresztül, hétről hétre megosztanák velünk. Fontos, hogy a résztvevőknek legyen tapasztalatuk palántanevelésben, így most elsősorban rutinos konyhakertészek, árutermelő kertészek jelentkezését várjuk! A kísérlethez a komposztot és a vetőmagokat mi biztosítjuk, neked csak a növények öntözéséről és az adatfelvételezésről kell gondoskodnod! 😊 

1x3

Miért érdemes csatlakoznod? Az izgalmas kutatási projekt alatt folyamatos támogatást kapsz az ÖMKi-től, összehasonlíthatod a saját palántanevelő közegedet az Agrofutura Klímafarmján készült lombkomposzttal, a megnevelt palántákat nyár végén kiültetheted a kertedbe, és ami a legfontosabb, hogy részvételeddel hozzájárulsz a fenntartható, tőzegmentes palántanevelés technológiájának fejlesztéséhez.

A kísérletben való részvételhez regisztrálj itt: REGISZTRÁCIÓ

A résztvevők száma korlátozott, ezért a regisztrációt a lehetséges résztvevők számát elérve lezártuk. Köszönjük az érdeklődést!

A palántanevelési és adatfelvételezési útmutatót itt találod

Az adatfelvételezési űrlapot a regisztrált felhasználóknak e-mailben küldjük ki.

Köszönjük, hogy részvételeddel támogatod a kutatásunkat!

Kiegészítő információk

Olvasd el cikksorozatunkat, amiben a kutatásunkról és a komposztok felhasználási lehetőségeiről olvashatsz bővebben:

Az Agrofutura komposztálási technológiájáról és Humusline Klímafarmról itt olvashatsz bővebben.

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen