Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Elkészült a BIOEAST régió agroökológiai kezdeményezéseit bemutató térkép

A BIOEAST kezdeményezés Agroökológiai Tematikus Munkacsoportja (TWG) 2023. március 28-án nyilvánossá tette a régió különböző agroökológiai kezdeményezéseit bemutató interaktív térképet. A kezdeményezés átfogóbb célja a 11 közép- és kelet-európai, illetve balti országok (BG, CZ, HU, EE, HR, LI, LV, PL, RO, SI, SK) tagminisztériumainak és kutatóintézeteinek mozgósítása az együttműködésre és közös munkára az agroökológiai rendszerek kiépítése érdekében. 

A térkép egy részletes kérdőív és az érintett érdekelt felekkel folytatott konzultációk alapján készült, és fő célja, hogy azonosítsa és láthatóvá tegye a BIOEAST partnerországokban már létező agroökológiai kezdeményezéseket. Ez az interaktív térkép egyfajta platformként szolgál az agroökológiai élő laboratóriumok és hasonló kezdeményezések, projektek felfedezéséhez annak érdekében, hogy javuljon a szervezett makroregionális együttműködés a nemzetközi projekt- és pályázat tekintetében.

MKi hírek fejléce (4)_1

A térképen jelenleg 6 ország kezdeményezései láthatók, azonban ez folyamatosan frissül az újonnan beérkező BIOEAST-országok kezdeményezéseivel. 

Amennyiben Ön koordinál vagy részt vesz egy agrorökológiára összpontosító élő laboratóriumban, kutatási infrastruktúrában vagy azzal egyenértékű együttműködésben és szeretné láthatóságát növelni, kérjük, töltse ki az angol nyelvű kérdőívet, vagy lépjen kapcsolatba az Agrorökológia TWG koordinációjával: valeria.csonka@biokutatas.hu. 

A térkép itt érhető el: BIOEAST MAP OF AGROECOLOGICAL INITIATIVES 

 

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2019. augusztus 8.

Nemzetközi projektek
BIOEAST

A BIOEAST célja, hogy egy tudásalapú, fenntartható és körforgásos biomassza-alapú gazdasági stratégiát dolgozzon ki és 2022-ig egy makro-regionális kutatási és innovációs stratégiai programot alakítson ki a közép-és kelet-európai makro-régió számára, amely nevesíti a közös kutatási és innovációs prioritásokat.

Részletek
2020. április 3.

Hír
BIOEAST magas-szintű szakpolitikai konferencia

BIOEAST kezdeményezés, mint az uniós Zöld Megállapodás mozgatórugója a közép- és kelet-európai régióban

Részletek
2022. július 25.

Nemzetközi projektek
Alulhasznosított gabonák és hüvelyesek értékláncfejlesztése - DIVINFOOD

Egészséges, növényi alapú élelmiszerek rövid értékláncának fejlesztése az agrobiodiverzitás hasznosításán keresztül

 

 

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
Méhegészségügy az ökológiai méhészetben

Az ökológiai méhészkedés méhegészségügyének legfontosabb alapelve a méhcsalád fajára jellemző teljes egészség megőrzése. Ennek érdekében a klasszikus kihívások mellett újabb és újabb jelenségek merülnek fel, mint a globális árumozgatás és a klímaváltozás, valamint környezetünk flórájának változása. 

Részletek

Kiadvány
Szója fajta- és termesztés- technológiai tesztek ökológiai gazdaságokban - 2016

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

A világ szójatermelése 2016-ra meghaladta a 320 millió tonnát, amelynek csak mintegy 20%-a tekinthető génmódosítás-mentesnek, tanúsítással pedig ennek a mennyiségnek csak alig egyötöde rendelkezik. Ezen belül is egy kisebb részarányt képvisel az ökológiai tanúsítású szója. 

Részletek

Kiadvány
Tájfajta paradicsom katalógus

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen