Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Híreink

2023. február 20.

HírVilágviszonylatban és az EU-ban is tovább nőtt a biotermékek piaca 2021-ben

Megjelent a legfrissebb globális öko statisztikai kiadvány

2023. február 14-17. között zajlott Németországban a BIOFACH, a világ legnagyobb, ökológiai termékeket bemutató nemzetközi vására. A kiállítás négy napja alatt a bioélelmiszerek előállításával foglalkozó cégek és termékeik megismerésén túl nemzetközi szakmai konferencia is zajlott, ahol számos, az ágazat stratégiai kérdéseit megvitató szekciót tartottak, többek között a szakpolitika, a fenntarthatóság, a tudomány és a kereskedelem aktuális kérdéseiről. A BIOFACH egyik visszatérő, kiemelt programja a világ biogazdálkodásáról szóló statisztikai évkönyv bemutatása. A FiBL/IFOAM gondozásában megjelenő "The World of Organic Agriculture" kiadvány legújabb kötete a 2021-es adatok alapján ad képet az ökogazdálkodás globális, európai és hazai helyzetéről. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) immár hagyományos, kelet-közép-európai döntéshozókat felvonultató szekciója szintén nagy érdeklődés mellett zajlott.

IFOAM, BIOFACH, öko statisztikai kiadvány

Részletek
2023. február 13.

Hír
Ökológiai Gazdálkodás - Ágazati Konferencia 2023

Az ökológiai mezőgazdaság jövője az Európai Közös Agrárpolitika és a globális kihívások tükrében

rendezvény, ágazati konferencia 2023

Részletek
2023. február 12.

Hír
GO-GRASS németországi helyszínlátogatás: Bioszén előállítás fűből

A GO-GRASS, európai uniós kutatási projekt, az elhanyagolt vagy kevésbé használt gyepterületekben rejlő erőforrásokat szeretné hasznosítani négy körkörös üzleti modell kidolgozásával (Hollandia, Dánia, Svédország és Németország).

gyepgazdálkodás, go-grass, bioszén, pirolízis

Részletek
2023. február 9.

Növényvédelem
Időszerű téli teendők egy szántóföldi biogazdaságban

2023. évi 2. növényvédelmi felhívás öko szántóföldi növénytermesztőknek

 

talajvédelem, növényvédelem, lisztharmat, bio megoldások rágcsálók ellen

Részletek
2023. január 20.

Hír
Részt vettünk a Talajélet Konferencián

Az ÖMKi munkatársai is részt vettek a Nemesnádudvaron január 16.-án megrendezett Talajélet Konferencián, aminek témája a talajegészség megőrzése és a regeneratív mezőgazdaság volt, kihangsúlyozva a no till talajművelést. A rendezvényt a Talajmegújító Gazdák Egyesülete (TMG) szervezte, több, a témában érintett szervezet és cég bevonásával.  A közvetlen tapasztalatcsere és tudásátadás lehetőségeit mintegy 260 résztvevő, többnyire  gyakorló gazda élvezhette.

talajegészség, talajmegújítás, no till, talajregeneráció

Részletek
2023. január 9.

Hír
Lássuk, mit hozott 2022 az ökológiai mezőgazdaságnak!

Extra kihívásokban bővelkedő éve volt 2022 az egész magyar mezőgazdaságnak. A nehézségek azonban ismét arra figyelmeztetnek, hogy a körülöttünk drasztikusan változó világban felértékelődnek és megbízható támpontot biztosítanak a jövőálló agroökológiai termelési módszerek. A bio termeléshez és átálláshoz minden eddiginél több uniós és hazai forrás áll a magyar gazdák rendelkezésére, a 2022-ben megszületett hazai öko cselekvési terv pedig a szektor további fejlődését ösztönzi. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) szerteágazó és bővülő kutatásaival, valamint az EU-s projektekben növekvő szerepvállalásával erősíti a hazai tudásátadást és a fenntarthatósági fordulatot.

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen