Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Híreink

2023. június 6.

HírTanácskozás Debrecenben az ökológiai gazdálkodásról

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézete, az Ökológiai Gazdálkodási Tudásközpont, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület 2023. május 24-én szervezett tanácskozást és szántóföldi bemutatót „Ökológiai gazdálkodás szempontjai napjainkban” címmel a Kelet-Magyarországi ökológiai gazdálkodási rendezvénysorozat keretén belül. A rendezvény helyszíne a  DE AKIT DTTI Látóképi Növénytermesztési Kísérleti Telepe volt.

ökológiai gazdálkodás, ökológiai mezőgazdaság

Részletek
2023. május 30.

Hír
Növényvédőszermentes hét a svédországi Uppsalában 

A kémiai növényvédő szerek mennyiségének és kockázatának csökkentésére több európai és globális megállapodás is született az elmúlt években, hiszen a környezetre és az emberi egészségre gyakorolt negatív hatásaik bizonyítottak. Annak érdekében, hogy az eredményeket az európai és tagállami döntéshozók komolyabban figyelembe vegyék, a szakértők és a kutatók arra törekszenek, hogy 2050-ig komplex, kémiai növényvédőszer nélküli mezőgazdasági- és élelmiszer-rendszereket tervezzenek. 

vegyszermentes növényvédelem, peszticidmentes

Részletek
2023. május 16.

Növényvédelem
Mi fán terem? Az almatermésűek környezetbarát növényvédelme

Kezdd kicsiben, NEVELD NAGYRA! Növényvédelem a biokertben sorozat 2. rész

Almatermésűek, bio alma, bio körte

Részletek
2023. május 16.

Hír
Élet a sorközökben – Szőlészeti Szakmai Nap Egerben

„A sorköztakaró növényzet telepítésének hatásai az ültetvényre” címmel rendezett Szőlészeti Szakmai Napot az ÖMKi Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Kísérleti Szőlőültetvények és Borászat birtokán. A rendezvényre a LIFE VineAdapt projekt keretében került sor, ahol az ÖMKi kutatói és vendégelőadók osztották meg az ültetvények sorköztakarásával kapcsolatos tapasztalataikat.

sorköztakaró, ÖMKi Élő Sorköz, ökológiai szőlőtermesztés, Life VineAdapt

Részletek
2023. május 15.

Növényvédelem
Növénykórtani veszélyek a kalászosok termesztése során

A kalászos gabonák termesztése hazánkban meglehetősen sok bio termesztő gazdaságban meghatározó jelentőségű. A megtermelt gabona mennyiségére és minőségére, piac- képességére ugyanakkor – sok más tényező mellett – a különböző növénybetegségek is nagy hatással vannak. 

Részletek
2023. május 11.

Hír
Pók-Háló, avagy több szem többet lát: kertünk hat- és nyolcszemű lakói

Megfigyelted már, mennyi különböző élőlénynek ad otthont a kerted? Talán nem meglepő, hogy kertművelési szokásaink nyomán mi is formálói vagyunk a közvetlen környezetünk biológiai sokféleségének. A Pók-Háló névre keresztelt kutatásunk ezt a témát járja körbe önkéntes kutatók segítségével!

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen