Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2023. szeptember 26.

HírA pókok utódlása 2. rész

A pókok pár kivételtől eltekintve kizárólag ivarérés után válnak alkalmassá a párzásra, az ivarérés pedig vedléssel történik, hiszen a pókok (más ízeltlábúakhoz hasonlóan) kizárólag vedlés útján képesek növekedni.

biodiverzitás, pók-háló, pók

Részletek
2023. szeptember 21.

Növényvédelem
A szőlő növényvédelme biológiai módszerekkel

A legtöbb házikertben ma is gyakran termesztett növény a szőlő. Borkészítéshez több tőkére, nagyobb mennyiségű termésre, vagy egy kiterjedt lugasra van szükségünk, étkezési célra 1-2 tőkére fajtánként. A növényvédelmi teendőink nagyrészt attól függnek, milyen fajtát tartunk, mennyire érzékeny vagy rezisztens az adott fajta.

ökológiai szőlőtermesztés, szőlő lisztharmat, szőlőperonoszpóra

Részletek
2023. szeptember 18.

Hír
Öt jótanács a fenntartható mezőgazdaság támogatására

Európa szerte rendezvényekkel és ismeretterjesztő kampányokkal ünneplik az Ökogazdálkodás Napját a biomozgalom képviselői és támogatói. Magyarországon az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) hívja fel ismét a vásárlók figyelmét a bio termelés és fogyasztás előnyeire. Nemzetközi adatok szerint a biogazdaságokban átlagosan 30%-kal több faj él, jobb a talaj minősége és vízmegtartó képessége. Bár a biotermékek előállításához sok tudásra és tapasztalatra van szüksége a gazdáknak, egy kilogramm bioélelmiszert átlagosan 15%-kal kevesebb energiával termelnek meg, mint a kémiai input anyagokat használó gazdálkodó társaik. 

fenntartható mezőgazdaság, Európai Ökogazdálkodás Napja

Részletek
2023. szeptember 15.

Hír
A regeneratív ökológiai gazdálkodás megvalósításának lehetőségeiről szólt az ÖMKi Szántóföldi Szemináriuma a hajdúnánási IV. ÖKO EXPÓ-n

Hajdúnánás-Kendereskertben gyűltek össze az ökológiai gazdálkodás iránt elkötelezett szakemberek szeptember 8-9. között a IV. ÖKO EXPÓ-n. A szakmai kiállítás és konferencia második napján az ÖMKi meghívására Dr. Knut Schmidtke a Drezdai Egyetem professzora tartott terepi bemutatót és gyakorlati szemináriumot a regeneratív ökológiai gazdálkodás megvalósíthatóságáról, valamint az ÖMKi kutatói is bemutatták legújabb eredményeiket.

ökológiai gazdálkodás, regeneratív mezőgazdaság, Regeneratív Mezőgazdaság Forradalma

Részletek
2023. szeptember 5.

Növényvédelem
Nyári zöldségek növényvédelme

Kezdd kicsiben, NEVELD NAGYRA! Növényvédelem a biokertben sorozat 8. rész

Részletek
2023. szeptember 1.

Hír
A pókok utódlása

A nyár vége sok pókfaj számára a párzás és peterakás ideje. Pók-Háló részvételi kutatásunkhoz kapcsolódó cikksorozatunkban érdekességeket mutatunk be a hazai pókfauna udvarlási, párzási, kokonkészítési és utódgondozási viselkedéséről.

biodiverzitás, pók-háló, pók

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen