Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Talajszenzor - Solarvibes

Támogatás: Horizont 2020 Kutatási Keretprogram, Európai Unió

Koordináló szerv: Solarvibes, Németország

Időtartam: 2019. január- 2020. június

Konzorciumi partnerek: 3 európia országból 4 partner vesz részt

www.solar-vibes.com

 

A Solarvibes az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja által támogatott projekt.

A projekt az aktuális mezőgazdasági problémákra kíván reflektálni a jelen kor technikai eszközeivel. Az egyre növekvő népesség és a klímaváltozás következtében egyre szélsőségesebbnek tűnő időjárási viszonyok mellett számos egyéb kihívással szemben kell helyt állniuk a növénytermesztőknek. Ebben a helyzetben kíván segítségükre lenni egy döntéstámogató rendszer, amely tájékoztatást ad egy adott terület talajának állapotáról, valamint fel tudja mérni a rajta lévő növényállomány egészségügyi állapotát.
A Solarvibes célja egy olyan technológia átültetése a gyakorlatba, ami

  • Meghatározza egy adott területen a talaj hőmérsékletét, kémhatását, nedvességét, sókoncentrációját, tápanyagtartalmát (N,P,K).
  • Felmérhetővé teszi adott növényállomány egészségügyi állapotát egy okostelefonos alkalmazás és a mesterséges intelligencia segítségével.
  • Figyelembe véve a talaj előéletét és a környező növényállomány hatását hasznos tanácsokkal szolgálhat a termesztők számára.
  • Mindez által optimalizálja a kijuttatott input anyagok mennyiségét, a vetés, a betakarítás és a növényvédelmi kezelések időpontját.

Az ÖMKi feladata a szenzorok on-farm körülmények közötti tesztelésének koordinálása, 2020 nyaráig összesen 500 szenzor telepítése hazai gazdaságokba, valamint a szenzorokkal kapcsolatos tapasztalatok összegyűjtése és megosztása más, a tesztelésben nem résztvevő gazdaságokkal.

Amennyiben szeretné Ön is ingyenesen kipróbálni saját gazdaságában ezt a rendszert, önkéntes tesztelésre jelentkezhet Trugly Bencénél e-mailen keresztül (bence.trugly@biokutatas.hu) vagy telefonon (0620/296-3229).
This project is funded by KATANA (Emerging industries as key enablers for the adoption of advanced technologies in the agrifood sector, Horizon 2020 project No. 691478), under the funding framework of the European Commission.

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2019. március 14.

Hír
A JÖVŐ AGRÁRIUMA

Múlt héten rendezték meg az IoF (Internet of Food & Farm) partner találkozót Prágában, ahol az ÖMKi részvételével megvalósuló SolarVibes projekt is bemutatkozott.

Részletek
2019. október 28.

Hír
A digitális forradalom átalakítja a mezőgazdaságot

Részletek
2019. október 8.

Hír
A biogazdálkodás jövője

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
50 érv a biogazdálkodás mellett

Ez a gyűjtemény áttekintést nyújt a bio- vagy más néven ökológiai gazdálkodás előnyeiről. Minden érvhez szöveges magyarázat tartozik, és minden érv mellett legalább egy irodalmi hivatkozást is megadunk, amely segítségével bõvebben is utána olvashat egy-egy témának az érdeklődő Olvasó. Az érvek kutatási eredményekből, valamint vonatkozó rendeletekből és szakcikkekből származnak. A lista a teljesség igénye nélkül készült.

Kiadványaink elektronikus formátumban ingyenesen letölthetők. A nyomtatott kiadványok, a nyomtatási díj kifizetése után rendelhetők meg. Postai kiszállítás esetén itt a webáruházban rendelheti meg a terméket. Amennyiben személyesen, az irodánkban szeretné átvenni a kiadványokat, kérjük írjon e-mailt az info@biokutatas.hu címre.

Részletek

Kiadvány
On-farm kutatás 2014

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Az ÖMKi 2012-ben kezdte meg on-farm kutatási programját. Az on-farm kutatási hálózat nem más, mint a hazai ökológiai gazdaságokban megvalósuló üzemi kísérletek rendszere.

Részletek

Magkeverék
ÖMKi Élő Sorköz vetőmagkeverék

Egységár: 3 960 Ft + ÁFA/kg

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen