Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Öko feldolgozás - ProOrg

Támogatás: ERA-net CORE Organic Cofund, Európai Unió

Koordinátor: CREA - Agrárkutatási és Agrárgazdasági Elemzés Tanácsa (Consiglio per la ricerca in agricoltura e l'analisi dell'economia agrarian), Olaszország

Időtartam: 2018. május – 2021. május

www.proorgproject.com

A legjobb feldolgozási módszerek kiválasztása

Az ökológiai élelmiszerek piaca rohamos mértékben növekszik, és az ökológiai élelmiszeriparnak fejlődésre és innovációkra van szüksége, hogy lépést tudjon tartani vele. Az Európai Bizottság jogilag szabályozza az élelmiszer-adalékanyagok, valamint a feldolgozást segítő anyagok használatát. Ennek ellenére az ökológiai élelmiszerek feldolgozását illetően hiányoznak a szabványok csakúgy, mint a ökológiai elveket szem előtt tartó technológiák kiválasztását segítő leírások.

A ProOrg projekt stratégiákat és eszközöket (Gyakorlati Kódexet) fejleszt ki az ökológiai termékfeldolgozók számára, melyútmutatást ad a legjobb gondos, minimális és kíméletes feldolgozási módszerek megvalósítása érdekében.

A ProOrg lehetőséget biztosít az ökológiai élelmiszer-feldolgozás továbbfejlesztésére, és támogatja az új termelési módszerek kifejlesztését. Mindez hozzájárul az ökológiai élelmiszeripar versenyképességének növeléséhez, miközben kiváló minőségű élelmiszereket biztosít a fogyasztók számára csökkentve az adalékanyagok és a feldolgozást segítő anyagok felhasználását, valamint a környezetterhelést.

A ProOrg célja,

  • Egy gyakorlatias és rugalmas gyakorlati kódex kidolgozása az ökológiai élelmiszer-feldolgozók, illetve tanúsító szervezetek számára.

  • Részvételi megközelítés alkalmazása a különböző tudományterületek érintettjeinek a bevonásával.

  • Egy többdimenziós értékelési keretrendszer kidolgozása az ökológiai élelmiszer-feldolgozásához.

  • A gyakorlati kódex tesztelése a gyakorlatban valós élethelyzetekben és környezetben.

  • Minőségi és mennyiségi fogyasztói felmérések segítségével a különböző preferenciák, valamint az ökológiai élelmiszerek elfogadottságának értékelése.

Értékelési kritériumok és értékelési keretterv meghatározása az érintett felekkel történő konzultációkon és szakmai anyagok feldolgozásán keresztül.

Konzorciumi partnerek: 
A CORE Organic Cofund 26 partner együttműködésével jött létre 19 országban/régióban ökológiai élelmiszerekkel, illetve gazdálkodással kapcsolatos nemzetközi kutatási projektek létrehozása céljából. A CORE Organic eddig 12 kutatási projektet indított el. További információ a CORE Organic Cofund honlapján olvasható: http://projects.au.dk/coreorganiccofund/

Jelen nemzetközi projekt az ERA-net CORE Organic Cofund finanszírozási mechanizmuson keresztül valósul meg a résztvevő országok, valamint az Európai Unió társfinanszírozásával.

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2019. augusztus 8.

Nemzetközi projektek
Talajszenzor - Solarvibes

A Solarvibes az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja által támogatott projekt.

Részletek
2019. július 4.

Oldal
Küldetésünk

Részletek
2019. augusztus 8.

Nemzetközi projektek
Öko vetőmag - LIVESEED

A négyéves Európai Uniós kutatási projekt célja, hogy az ökológiai vetőmaghasználat és növénynemesítés fellendítésével fokozza az ökológiai mezőgazdaság teljesítőképességét és fenntarthatóságát.

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
50 érv a biogazdálkodás mellett

Ez a gyűjtemény áttekintést nyújt a bio- vagy más néven ökológiai gazdálkodás előnyeiről. Minden érvhez szöveges magyarázat tartozik, és minden érv mellett legalább egy irodalmi hivatkozást is megadunk, amely segítségével bõvebben is utána olvashat egy-egy témának az érdeklődő Olvasó. Az érvek kutatási eredményekből, valamint vonatkozó rendeletekből és szakcikkekből származnak. A lista a teljesség igénye nélkül készült.

Kiadványaink elektronikus formátumban ingyenesen letölthetők. A nyomtatott kiadványok, a nyomtatási díj kifizetése után rendelhetők meg. Postai kiszállítás esetén itt a webáruházban rendelheti meg a terméket. Amennyiben személyesen, az irodánkban szeretné átvenni a kiadványokat, kérjük írjon e-mailt az info@biokutatas.hu címre.

Részletek

Kiadvány
On-farm kutatás 2014

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Az ÖMKi 2012-ben kezdte meg on-farm kutatási programját. Az on-farm kutatási hálózat nem más, mint a hazai ökológiai gazdaságokban megvalósuló üzemi kísérletek rendszere.

Részletek

Magkeverék
ÖMKi Élő Sorköz vetőmagkeverék

Egységár: 3 960 Ft + ÁFA/kg

Részletek

Kapcsolódó dokumentumok

50 érv a biogazdálkodás<br> mellett

50 érv a biogazdálkodás
mellett

Részletek
Tájfajta paradicsom katalógus

Tájfajta paradicsom katalógus

Részletek
ProOrg projekt szórólap

ProOrg projekt szórólap

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen