Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Híreink

2024. április 17.

HírVáltozatos programokkal várta az érdeklődőket az ÖMKi az Ágazati Szakmai Napján

Az ökológiai gazdálkodás érdekeltjei – gazdák, kutatók, szaktanácsadók és az értéklánc különböző szereplői – érkeztek Keszthelyre, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusára április 10-én, hogy megtárgyalják az ágazat aktualitásait és meghallgassák Kutatóintézetünk legfrissebb eredményeit – általánosságban, s tematizáltan egyaránt.

Részletek
2024. április 2.

Hír
A vetőmag melegvizes kezelésekről szóló Liveseeding webinárium legfontosabb tanulságai

vetőmag, liveseeding

Részletek
2024. március 21.

Hír
Miről árulkodik egy talpalatnyi föld?

A csillagászati tavasz első napján látványos talajvizsgálatot, egy homokhátsági talajszelvényt mutatott be az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a Magyar Talajtani Társaság által kezdeményezett, országos akció keretében. Az ismeretterjesztő programmal az egészséges termőtalaj fontosságára hívták fel a figyelmet és a talaj megóvására figyelmeztettek. A termőtalajok minősége mindannyiunk életét és élelmiszerellátását meghatározza, talajaink azonban mára veszélybe kerültek: a nem fenntartható földhasználat és mezőgazdasági gyakorlatok következtében a termőtalajainkat riasztó ütemben veszítjük el, annak ellenére, hogy több olyan művelési mód és tudás birtokában vagyunk, amelyeket szélesebb körben alkalmazva visszafordíthatnánk a vészjósló folyamatokat. 

talajvédelem, regeneratív mezőgazdaság

Részletek
2024. március 21.

Hír
Úton a regeneratív mezőgazdaság felé - Továbbképzés gazdálkodóknak

A Magyar Agroökológia Hálózat Egyesület (MAHE) és az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) együtt tartottak képzést a regeneratív mezőgazdaságra való áttérésről szántóföldi növénytermesztő és gyepgazdálkodó, állattartó gazdáknak az EIT Food támogatásával. A kétnapos rendezvény előadásokkal, kiscsoportos műhelymunkákkal, beszélgetésekkel és egy közös gazdaságlátogatással zajlott. A magyar rendezvénnyel együtt 5 másik kelet- és közép-európai országban zajlanak hasonló képzések, a regeneratív mezőgazdaság témakörében. 

regeneratív mezőgazdaság, Regeneratív Mezőgazdaság Forradalma

Részletek
2024. március 19.

Hír
Talajkímélő művelési technológiák hatása a talaj biológiai aktivitására

Kutatócsoportunk a regeneratív mezőgazdaság keretei között is alkalmazható agrotechnikákat vizsgálja üzemi körülmények között ökológiai művelésű parcellákon.

Részletek
2024. március 19.

Hír
Öko tápanyag-gazdálkodás és növényvédelem

Frissült a NÉBIH honlapján az ökológiai gazdálkodásban használható termésnövelő anyagok és növényvédelmi célú készítmények listája!  

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen