Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Kiadvány

Ökológiai búzatermesztési kutatások: on-farm fajtatesztek eredményei - 2017

Nyomtatott verzió ára: 0 Ft + ÁFA / db

Elektronikus formátum
PDF

Jellemzők
színes

Oldalszám
18


Letöltés elektronikus formátumban

 Búza on-farm kutatási
összefoglaló 2017


Általános szerződési feltételek

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

A búza az ökológiai gazdaságok legnagyobb területen termesztett szántóföldi növénye, melynek jelentősége a tönkölypiac zavarai miatt az elmúlt években tovább nőtt. On-farm típusú búza fajtatesztjeinket 2012 őszén indítottuk el és az ígéretesnek tűnő fajtákat folyamatosan igyekszünk biztosítani a kísérletekben résztvevő gazdálkodók számára. Az eltelt öt év alatt eddig közel húsz helyszínen mintegy negyven búza fajtát vizsgáltunk.

2017-ben összesen nyolc helyszínen állítottunk be fajtatesztet és ezzel az előző évhez hasonlóan sikerült lefedni az ország jelentős gabonatermő régióit. A korábban viszonyítási alapnak tekintetett kontroll („benchmark”) fajtát, a GK Fényt a szaporítóanyag beszerzési nehézségei miatt kénytelenek voltunk lecserélni. 2017-ben a GK Fény már egyáltalán nem szerepelt a kísérleteinkben, szerepét teljesen átvette a KG Kunhalom, mely mind a nyolc helyszínen elvetésre került. Az alábbiakban a vizsgálatokban szereplő fajták rövid bemutatását követően részletesen ismertetjük az egyes kísérleti helyszíneket, valamint a termés mennyiségi és minőségi mutatóit.

Ökológiai búzatermesztési kutatások: on-farm fajtatesztek eredményei - 2017

0 Ft + ÁFA / db

A termék jelenleg nem rendelhető

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen