Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

ÖMKi az IFOAM-ban

Június 30-án megválasztották Dr. Drexler Dórát, az ÖMKi ügyvezetőjét az Ökológiai Gazdálkodók Európai Szövetsége (IFOAM Organics Europe) egyik alelnökének.


Dr. Drexler Dóra, az ÖMKi ügyvezetője

Az IFOAM Organics Europe az ökológiai gazdálkodási mozgalom európai ernyőszervezete, több mint 200 tagszervezettel az Európai Unió országaiban. A tagszervezetek az ökológia gazdálkodás teljes rendszerét lefedik, kezdve a mezőgazdasági termelőktől, feldolgozóktól, kereskedőktől, tanúsítóktól, szaktanácsadoktól, kutatóktól egészen a környezetvédelmi és fogyasztói érdekképviseleti testületekig.

Az IFOAM aktívan részt vesz a Közös Agrápolitika (KAP) megreformálásában a gazdálkodók ösztönzése és a fenntarthatóbb gyakorlatokra való áttérés elősegítése érdekében. Ezen felül civil szervezetek, kutatók, vállalatok és gazdálkodók együttműködésében hozták létre az Európai Ökogazdálkodási Technológiai Platform (TP Organics) szervezetet, amely az agroökológiai szektor, azon belül az ökológiai gazdálkodás kutatási prioritásait és innovációs céljait határozza meg és terjeszti elő a politikai döntéshozók felé. 

Az Európai Zöld Megállapodás, Termelőtől az asztalig stratégia keretében pedig olyan célokat irányoz elő, ami hozzájárul az ökológiai gazdálkodás és abból származó termékek előállításának növekédéshez, valamint a kémiai növényvédőszerek és antibiotikumok felhasználásának csökkentéséhez. Ilyen számszerűsíthető cél például, hogy Európában 2030-ra a területek legalább 25%-a ökológiai művelésű legyen, vagy hogy a közétkeztetésben legalább 20%-ban használjanak fel biogazdálkodásból származó termékeket.

A szervezet a múlt heti ülésén nemcsak új elnökségi tagokat választott de márkaváltási stratégiáját is bemutatta, aminek keretében nemcsak a szervezet neve és logója újult meg, de egy teljesen új honlappal is várják a látogatókat.

A márkaváltással kapcsolatos részletek: 

  • A közösségi mádia oldalain mostantól a @OrganicsEurope helyett az @IFOAMEU alatt linkelhető a szervezet.
  • A szervezet új honlapjának címe: www.organicseurope.bio.
  • További információkért az IFOAM kommunikációs munkatársával is kapcsolatba léphet:
    Eva Berckmans, +32 (0)2 416 52 32, eva.berckmans@ifoam-eu.org 

Az esemény angol nyelvű közleménye az alábbiakban érhető el: 

https://www.organicseurope.bio/news/press-release-jan-plagge-re-elected-president-of-ifoam-organics-europe-and-a-rebranding-for-ifoam-eu/

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen