Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2024. március 19. Hír

Öko tápanyag-gazdálkodás és növényvédelem

Frissült a NÉBIH honlapján az ökológiai gazdálkodásban használható termésnövelő anyagok és növényvédelmi célú készítmények listája!  

TÁPANYAG-GAZDÁLKODÁS 

Az ökológiai termelés alapelve, hogy a növényeket a talaj ökoszisztémáján keresztül tápláljuk. Ennek ellenére érdemes tápanyagmérleg-számítást végezni és törekedni a területről elvitt termékek biomasszájában lévő tápelemek visszapótlására. Weboldalunkon található tudástárunk azokat a kiadványokat, videókat, cikkeket tartalmazza, amelyeket gyakorlati szakembereknek készítettünk, vagy ajánlunk az ökológiai gazdálkodásnak megfelelő tápanyag-utánpótlás témájában. 

A tudástár ide kattintva érhető el. 

A tudástárból kiemelten ajánljuk a Termésnövelő anyagok katalógusát, melyben részletes információt találnak az ökológiai gazdálkodás tápanyagutánpótlási rendszeréről, az egyes trágyázó anyagok jellemzőiről felhasználásáról. 

A 2024. február 15-től érvényes, ökológiai gazdálkodásban használható termésnövelő anyagok listája ide kattintva érhető el a NÉBIH honlapján. 

NÖVÉNYVÉDELEM 

Az ökológiai gazdálkodásban rendszer szinten gondolkodunk, a helyszín és növények kiválasztásától odafigyelünk a növények egészségére. Az ÖMKi honlapján kertészeti és szántóföldi növényvédelmi cikkeink között böngészhetsz, ide kattintva

A 2024. február 9-től érvényes, ökológiai gazdálkodásban alkalmazható növényvédelmi célú készítmények listája ide kattintva érhető el a NÉBIH honlapján. 

Továbbá a növényvédelmi céllal felhasználható egyszerű anyagok is elérhetők a NÉBIH honlapján.  

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen