Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

bio, ömki, burgonyatermesztés, SolACE, bio burgonya   2020. január 8. Hír

Folytatódnak a bioburgonya termesztési kísérleteink

December elején ültek össze a SolACE projekt burgonya on-farm kísérletében résztvevő gazdálkodók Papp Orsolya projektvezető kolléganőnkkel.

A megbeszélés célja a tavalyi eredmények összegzése és értékelése, valamint a soron következő kísérletek megtervezése volt. Az eddigi tapasztalatokat és a burgonya termesztést nehezítő tényezőket is figyelembe véve idén, egy aszálykárt csökkentő terméket és egy komplex mikrobiológiai anyagot tesztelünk.

A szakmai megbeszélést egy „minikurzus” követett a MÉM-NAK tápanyagutánpótlási rendszer használatáról. A számítási rendszer segítségével a gazdaságok tápanyagutánpótlásának tervezése konkrét talajminta eredmények felhasználásával történt meg.

Hasznos tapasztalatok az ökológiai gazdaságoknak

Az évente rendezett szakmai találkozók nemcsak a közös adatelemzés és az interaktív képzések miatt hasznosak az on-farm gazdáknak, hanem lehetőséget biztosítanak arra is, hogy gyakorlati tapasztalataikat, ötleteiket egymással megoszthassák. A négy résztvevő gazdaság közül ketten talajforgatás nélküli művelést alkalmaznak, így ebben a témában is számos hasznos információt adtak át egymásnak a résztvevők.

A burgonya kísérletek a SolACE projektünkhöz kapcsolódnak, ahol olyan új növényfajtákat és agrotechnikai módszereket vizsgálunk, amelyek együttes víz- és tápanyaghiány okozta stressz esetén is biztosítani tudják a megfelelő termésmennyiséget.

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen