Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

A kisgabonák hazai perspektívái – CERERE szakmai fórum Debrecenben

A Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara adott helyet 2017. december 4-én a CERERE Horizont 2020-as projekt kerekasztal-beszélgetésének, melyen az ÖMKi munkatársa, Borbélyné, Dr. Hunyadi Éva is részt vett. A projektben 13 európai gabonapiaci szervezet és kutatóintézet, köztük magyar partnerként a Debreceni Egyetem működik együtt a bio- és alacsony ráfordítású gabonatermesztési rendszerek fejlesztése érdekében.

A programot Prof. Dr. Nagy János, prorektor nyitotta meg a Debreceni Egyetem bemutatásával és a Földhasznosítási, Területfejlesztési és Műszaki Intézet tevékenységének ismertetésével, majd a CERERE projekt bemutatása következett.

Gabonatermesztés ökológiai gazdálkodásban

A NÉBIH előadója a búzafajták hazai fajtaminősítésének rendszerét, a Biokontroll Hungária Kft. képviselője az őshonos és alacsony ráfordítású gabonatermesztés ökológiai gazdálkodásban betöltött szerepét, a Növényi Diverzitás Központ munkatársa pedig a kisgabonák genetikai bázisának sajátosságait mutatta be. Az ÖMKi eddigi tapasztalatairól, on-farm és kisparcellás kutatási eredményeiről Borbélyné Dr. Hunyadi Éva számolt be. A kisgabonák terén végzett munkánk több Európai Uniós, FP7 és Horizont 2020 projektben is szerepel (HealthyMinorCereals, DIVERSIFOOD).

Az előadások után szakmai kerekasztal-beszélgetés következett a kisgabonák termesztési, piacra kerülési, feldolgozási kérdéseiről, amelynek megoldását a CERERE-projekt is hivatott segíteni.

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen