Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Rendezvény

Ökológiai Gazdálkodás – Ágazati Konferencia 2023

2023. február 28. kedd, 8:30-16:30,

Időpont
2023. február 28. kedd, 8:30-16:30

Helyszín
Neumann János Egyetem, CAMPUS, Kecskemét 6000 Izsáki út 10.


Általános szerződési feltételek

Az ökológiai mezőgazdaság jövője az Európai Közös Agrárpolitika és a globális kihívások tükrében 

2023. február 28-án a Kecskeméti CAMPUS-on, az ország egyik legizgalmasabb egyetemi épületében várjuk a biogazdálkodás hazai szereplőit és pártolóit az ÖMKi által immár negyedik alkalommal megrendezett Ökológiai Gazdálkodás - Ágazati Konferenciára, amelynek ezúttal a Neumann János Egyetem ad otthont.

A nagyszabású eseményt Dr. Nagy István agrárminiszter előadása nyitja meg, aki az agrárium mindennapi kihívásainak megoldásáért csaknem öt éve miniszterként dolgozik, emellett aranykalászos méhész, jelenlegi méhészete 150 méhcsaládot számlál. Elsősorban gazdálkodónak és méhésznek tartja magát, másodsorban politikusnak.  

A délelőtti plenáris ülésen inspiráló előadást tart Guy Singh-Watson, biokertész, az angliai Riverford Farm ás a Riverford Közösség alapítója, aki kis vállalkozásából országos biozöldség kosárközösséget szervezett, majd cégét - nem engedve a befektetők ajánlatainak - a munkavállalóinak adta el. Környezeti, társadalmi és gazdasági meggyőződése világ szerte ezreknek jelent inspirációt, és segíti a fenntarthatósági fordulatot.

A vendégelőadók sorát Dr. Knut Schmidtke, a Drezdai Egyetem professzora, a svájci Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FiBL) igazgatója folytatja, aki a szántóföldi ökológiai gazdálkodás kulcskérdéseiről tart gyakorlatorientált előadást, kiemelve a klímaváltozás extrém hatásai elleni védekezés lehetőségeit.

A párhuzamosan zajló szekcióüléseken terítékre kerül többek között a a fenntartható élelmezés kérdésköre, olyan beszélgető partnerekkel, mint Geetie Singh-Watson, az első angliai ökológiai pub és a velejéig radikális The Bull Inn & Albatross ökofogadó alapítója és Matthew Hayes, a Zsámboki Biokert és az első hazai kosárközösség életre hívója, valamint Bertényi Gábor, a Szimplakert és Szimpla Piac alapítója, az Elég jó konyha című könyv társszerzője.

ökológiai gazdálkodás ágazati konferencia 2023 előadók

A gyakorló termelők számára pedig ökológiai kertészeti, szántóföldi és állattenyésztési szekciókban mutatják be az ÖMKi specialistái és meghívott előadói a legújabb kutatási eredményeket és gyakorlati alkalmazásukat.

A rendezvényen szinkrontolmácsolást biztosítunk. Vendégeinket helyben termelt, javarészt bioalapanyagokból készült gasztrofogásokkal várjuk! 

Kulcsfontosságú témák a délutáni szekcióüléseken 

Kiemelt kutatási témáink közül bemutatjuk a talajvédő gazdálkodás rendszerét ökológiai kertészeti termesztésben és a tápanyagutánpótlás állattartás nélküli ökogazdálkodásban és az ökológiai kertészeti termesztésben. Szó lesz az ősgabonában rejlő lehetőségekről és a regeneratív mezőgazdaság megvalósításáról az ökológiai gazdálkodásban. Áttekintjük az országos ökológiai gabona fajtateszt hálózat kétéves eredményeit és az ÖMKi On-Farm hálózatában vizsgált tápanyag utánpótlási és talajtakarási módszerek teljesítményeit. A konferencián hangsúlyos szerephez jut az állattenyésztési ágazat és azon belül is a digitalizáció.

Nézzen körül szekciótémáink között és biztosítsa részvételét minél hamarabb a jelentkezési lap kitöltésével! 

Kiknek szól a konferencia? 

A konferencia azoknak a tapasztalt biogazdálkodóknak szól, akik nyitottak az ökológiai mezőgazdaság új megoldásaira, valamint azoknak a gazdáknak, akik az átállást tervezik, vagy csak szeretnének elmozdulni fenntarthatóbb technológiák felé.  Várjuk azokat az állattartókat is, akik szeretnék megismerni az ÖMKi által eredményesen kutatott fenntartható digitalizációs megoldások eredményeit. Szeretettel látjuk továbbá a téma iránt érdeklődő kutatókat, szaktanácsadókat, egyetemi hallgatókat, szakembereket és hobbikertészeket!  

Célunk 

A konferencia célja az ökológiai ágazat legfrissebb hazai tapasztalatainak megosztása és megvitatása, valamint inspirációs kitekintés kiemelkedő nemzetközi tapasztalatokra.

v2 konfi banner

A RÉSZLETES PROGRAMTERV IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL 

Az Ágazati Konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztráljon most, alakítsuk közösen a jövő ökológiai mezőgazdaságát! 

A regisztráció határideje: 2023. február 22. 

A REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

Ökológiai Gazdálkodás – Ágazati Konferencia 2023

0 Ft + ÁFA / db

A termék jelenleg nem rendelhető

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen