A burgonya a legnagyobb mennyiségben fogyasztott zöldségféle hazánkban. Annak ellenére, hogy a bioburgonya iránt is egyre növekvő kereslet mutatkozik, a hazai bioburgonya-termesztő terület mindössze 40 hektár: a teljes burgonyatermő terület 25.000 hektárjából 0,2 %-ot foglal el (2011-es adatok). Az ÖMKi bioburgonya on-farm programjának célja, hogy a termelőkkel, nemesítőkkel, felsőoktatási intézményekkel, ellenőrző szervezetekkel és a szakminisztériummal együttműködve feltárja a további térnyerést akadályozó okokat, és a program eredményeivel, rendezvényeivel hozzájáruljon a hazai bioburgonya termesztés fejlődéséhez.

Különböző talaj-mikrobiológiai oltóanyagok hatásának vizsgálata ökológiai burgonyatermesztésben (2016)

Korai burgonyafajták összehasonlító kísérlete fátyolfóliás és anélküli termesztésben (2014)

Középkorai burgonyafajták összehasonlítása (2014)

Biológiai rovarölőszer tesztelése burgonyában (2013)

Növénykondicionáló vizsgálata burgonyában (2013)

Korai burgonyafajták összehasonlítása (2013)

Középkorai burgonyafajták összehasonlítása (2013)

Középkorai burgonyafajták összehasonlítása (2012)

 

 

Aktuális hírek


Burgonyakutatási hírek: