Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Kutatásaink

Szántóföldi kutatásokKenyérbúza

A szántóföldi ökológiai gazdálkodásban a kenyérbúza (Triticum aestivum L.) az egyik legfontosabb és legnagyobb területet lefedő kultúra. Kifejezetten búza öko-nemesítéssel nem foglalkoznak a hazai nemesítőházak, azonban egyes konvencionális nemesítésből származó fajtákat alkalmasnak tartanak az ökotermesztésre. Ugyanakkor a környező országok vetőmagpiacán (így pl. Ausztriában) már megjelentek kifejezetten öko-nemesítésből származó, új búzafajták is, melyek hazai teljesítménye még kevéssé ismert.

ökológiai mezőgazdaság, bio élelmiszer, fenntarthatóság, klímaváltozás, egészséges táplálkozás, organikus, bio gabona, környezetvédelem

Részletek

Szántóföldi kutatásokPelyvás gabonafajok
és (táj)fajtáik
vizsgálata

ökológiai mezőgazdaság, fenntarthatóság, bio élelmiszer, egészséges táplálkozás, bio gabona, ÖMKi, bio, öko, organikus

Részletek

Nemzetközi projektekSolACE

Új megközelítés a víz- és tápanyaghiány okozta növénytermesztési nehézségek leküzdéséért

ökológiai mezőgazdaság, növénytermesztés, organikus, növénytermesztés, ÖMKi, SolACE, fenntartható, bio

Részletek

Szántóföldi kutatásokSzója fajta-, talaj-, és magkezelési vizsgálatok

Az ökológiai szója vetésterülete az elmúlt években meghaladta az 1000 hektárt, de mint maghüvelyes, a vetésforgóban ennél sokkal fajsúlyosabb növény is lehetne. Ugyanakkor tudjuk, hogy a kapásnövények közül a szója termesztése az egyik legkockázatosabb a biogazdálkodásban, részben az aszályos évjáratok terméskorlátozó hatása, részben pedig a fokozott gyomosodás veszélye miatt. Éppen ezért tartottuk fontosnak, hogy kidolgozott fajta- és termesztéstechnológiai ajánlások álljanak a termelők rendelkezésére, ami alapján kisebb kockázattal tudják a szóját a vetésforgóba beilleszteni.

ökológiai mezőgazdaság, klímaváltozás, szója, bio élelmiszer, bio szója, ÖMKi, fenntarthatóság, bio, öko, organikus

Részletek
  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen