Research Institute of Organic Agriculture
Cutting edge research Ecological approach Sustainable future

Support our work! hu en

Search


Keyword search

Category

Topic

(Deselect all)
Search

Farmer-miller-baker database

Farmer-miller-baker database

A jó minőségű kovászos kenyér alapja a jó minőségű liszt. Egyszerűnek tűnik, de a megfelelő minőségű és mennyiségű liszt beszerzése mégsem az. Ezért is különösen fontos, hogy a kenyér termékpályájának különböző szereplői jobban megismerhessék egymást, megoszthassák tapasztalataikat és igényeiket, valamint eljuthassanak hozzájuk a legújabb kutatási eredmények is.
Ebből a célból indítottuk el a gazda-molnár-pék műhelymunkákat, valamint  hoztuk létre és bővítjük folyamatosan a gazda-molnár-hántoló-pék térképünket. Reméljük, hogy ezek segítségével az ökológiai gazdálkodás iránt elkötelezett szereplők könnyebben egymásra találnak majd.

A térképen szereplő gazdák ökológiai minősítésű gabona termesztéssel foglalkoznak, és gyakran tájfajtákat, vagy tönke, tönköly és alakor fajtákat is termesztenek. Utóbbiak iránt ugyan nagy az érdeklődés, de a termesztés bővülését az is hátráltatja, hogy a hántolás gyakran nem megoldott. Ezért jelenítjük meg a térképen a hántolókat. A jó minőségű, kézműves kenyerek esetében a termékelőállítás során a liszt őrlésének módja is nagy szerepet játszik, ezért a térképen elsősorban a köves malmokat jelenítjük meg. A térkép az oldal alján érhető el. 

Adatbázisunk folyamatosan bővül! Amennyiben szeretnél csatlakozni, töltsd ki a Kapcsolat oldalon található űrlapunkat.

 

Supporters

  
Website developed by

Biztos vagy benne?


Cancel Yes