5 999 Ft + ÁFA

Elfogyott

Maximum rendelési mennyiség: 9 kg

10 kg és afeletti rendelési mennyiség esetén a termék zsákos kiszerelésben, 5.799 Ft + ÁFA / kg egységáron rendelhető: Termék megtekintése

A keveréket alkotó növényfajok: fehér here, komlós lucerna, lándzsás útifű, szarvaskerep, tarka koronafürt, vadmurok.

Elfogyott

Leírás

  • Kizárólag évelő, és nem túl magasra növő növényfajokat választottunk ki, melyek illeszkednek a szőlőültetvény sajátosságaihoz. Megfelelő dózist alkalmazva, így biztosabban tud kialakulni már az első évre a kellő borítottság.
  • A receptúra megalkotásakor figyelembe vettük, hogy olyan fajok kerüljenek a keverékbe, melyek minden borvidéket tekintve, több évig fennmaradtak a kísérleti szőlősorközökben, eredményesen újravetették magukat, s Magyarországon honosak.
  • A fajgazdagság révén, az eltérő gyökeresedési típusú, gyökeresedési mélységű növényfajok hozzájárulnak a talajtömörödés csökkentéséhez, a morzsalékos, kedvező talajszerkezet kialakulásához, a humusztartalom emelkedéséhez.
  • Fajgazdag sorköztakarás esetén a jól megválasztott növényfajok alkalmazásával a terület természetvédelmi értékét is növeljük és fokozzuk a terület biodiverzitását.
  • Az élő mulcsozással életteret biztosítunk a hasznos élő szervezetek számára is.
  • A technológia nemcsak ökológiai szőlőtermesztésben alkalmazható, de integrált művelésű ültetvények is sikerrel bevezethetik és fokozhatják vele fenntarthatóságukat.
  • Csapadékos időjárás esetén is jól bejárhatóan tartja az ültetvényt, emellett kedvező esztétikai hatást biztosít.

 

VIDEÓK A TÉMÁBAN:

 

Használati útmutatás – ÖMKi Élő Sorköz magkeverék a gyakorlatban

 

 

Többkomponensű vetőmagkeverék vetése a Tokaj-Hétszőlő Birtokon

További információk

Vetési idő

Ősszel (praktikusan szüretek után), vagy tavasszal, április közepéig. Őszi vetés esetén több ideje, lehetősége van az állománynak a megerősödéshez.

Vetésmélység

1-3 cm

Javasolt dózis

20 kg/ha

Segítség számoláshoz

1 hektár (ha)= 10.000 m2 >> 20.000 g/ha >> egy négyzetméterre 2 gramm mag szükséges

Szállítás

GLS futárszolgálat vagy személyes átvétel a Webshop Pont-ban: 1064 Budapest, Izabella utca 81., hétfőtől csütörtökig 12:00-18:00, pénteken 10:00-16:00 között.

Mennyiség

1 kg

Kövess minket a közösségi média felületeken!