Szaktanácsadás

Ökológiai gazdálkodási szaktanácsadás

Az ÖMKi munkatársai és kiváló felkészültségű szerződött szaktanácsadói 2013 óta ökológiai gazdálkodási szaktanácsadási szolgáltatást nyújtanak az ország több helyszínén. A szaktanácsadás során igazodunk partnereink fejlesztési elképzeléseihez, a megoldandó termelési feladatokhoz, és az adott helyszínre kidolgozott, egyedi megoldásokkal segítjük a gazdálkodás sikerét.

Szaktanácsadásunk lefedi az ökológiai gazdálkodás teljes folyamatát az átállás megtervezésétől a termelés egyes részletein és egészének szervezésén át igény szerint egészen a feldolgozási és értékesítési koncepció kialakításáig. A fejlesztések megvalósítása során folyamatos szakmai konzultációt és rendszeres terepi tanácsadást biztosítunk. Segítjük az ökológiai ellenőrzésekre való sikeres felkészülést, valamint tájékoztatjuk partnereinket az őket érintő jogszabályi változásokról, az ökológiai gazdálkodásban alkalmazható készítményekről, technológiákról illetve szaporítóanyagokról.
Szaktanácsadóink a közösségi önellátásra törekvő gazdaságoktól a piaci méretű termelő és feldolgozó üzemekig széleskörű gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek. A hazai ismeretek mellett naprakészek a legújabb nemzetközi eredmények és az általános piaci lehetőségek tekintetében is. Továbbá, mint a svájci Forschungsinstitut für biologischen Landbau (FiBL) hazai partnerintézete, az ÖMKi egy-egy speciális fejlesztés megvalósításához a FiBL nemzetközileg elismert szakértői és szaktanácsadói hátterét is biztosítani tudja.


Az ÖMKi 2012 decembere óta a Vidékfejlesztési Minisztérium által elismert Szakmai Szaktanácsadási Központ, 2013 májusa óta pedig egyben Területi Szaktanácsadási Központ. Szaktanácsadási szolgáltatásaink ennek megfelelően több formában is igénybe vehetők. Közvetlen szerződéssel, vagy az arra jogosult gazdálkodók számára a szaktanácsadási rendszer keretében, a jogszabályi előírásoknak megfelelően 80%-os költség visszatérítéssel.

Callout Title

Amennyiben kérdése van, vagy bővebben szeretne tájékozódni szaktanácsadási szolgáltatásainkról, kérjük keressen minket az info(at)biokutatas.hu email címen, vagy további elérhetőségeink egyikén.
Állunk szíves rendelkezésére!

Enter Your Text