Ökológiai zöldségpalánta-előállítás

Vásárolva vagy saját előállításban, a palántáknak a legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfelelniük. A palánták minősége alapjaiban meghatározza a termesztendő kultúra sikerét: jó minőségű termést csak erős, edzett, egészséges palántáktól várhatunk. A sikeres palántatermesztés mögött sok ismeret és gyakorlati tapasztalat áll, a megfelelő módszer megválasztásától kezdve a közeg összetételén, a vetőmag megválasztásán át az optimális klíma beállításáig és a megelőző növényvédelmi intézkedésekig.

Ez az útmutató elsősorban olyan termesztőknek szól, akik palántáikat az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint szeretnék megnevelni, akár
saját gazdaságuk számára, akár kisléptékű értékesítéshez; részben pedig olyan kertészkedőknek, akik kezdőként szeretnék megismerni az ökoszemléletű palántanevelés fogásait.