Csicseri, borsó, bab, lencse – Lelkesítő kézikönyv kezdő és haladó kertészeknek
A 21. század kihívásai a mezőgazdaságban és az élelmezésben a hüvelyes növények felértékelődéséhez fognak vezetni. Rendkívüli változatosságuknak köszönhetően diverz környezeti feltételek között termeszthetők, nitrogénmegkötő képességük miatt fontos szerepet töltenek be az ökológiai mezőgazdaságban; mindemellett pedig hagyományos és innovatív ételek, élelmiszerek alapanyagai. Könyvünk célja, hogy az elmúlt évtizedekben elhanyagolt hüvelyes növények termesztésére, fogyasztására biztassa olvasóit.
Egyaránt szól a fenntartható gazdálkodás iránt érdeklődő termelőknek, a környezeti és egészségügyi kérdésekben eligazodni igyekvő fogyasztóknak, és minden olyan szakembernek, aki munkája során valamilyen kapcsolatba kerül az élelmiszerrendszerekkel vagy a gasztronómiával. A könyvben áttekintést adunk a hüvelyes növények fogyasztási és termesztési tendenciáiról, részletesen ismertetjük a termesztésükkel, fajtafenntartásukkal és növényvédelmükkel kapcsolatos tudnivalókat, és végül a hüvelyesek felhasználásához,
tárolásához, elkészítéséhez adunk általános támpontokat.