Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Palánták

Gyöngyös tájfajta paradicsom-palánta

Ültetés
folytonnövő fajta, szabadföldi kiültetés javasolt

Virágzás kezdete
június eleje

Érési idő
július közepétől

Bogyó mérete
100-120 g, fürtönként 3-4 bogyót nevel


Kapcsolódó dokumentumok

 Tájfajta paradicsom nevelés


Általános szerződési feltételek

Az átadópontokon értékesíthető mennyiségű 'Gyöngyös' tájfajta paradicsompalánta elfogyott. Ezt a tájfajta palántát már csak - a bolti készletek erejéig - május 14-étől, a magyarországi Lidl-áruházakban lehet megvásárolni,  (néhány kisebb, budapesti üzlet kivételével, ahol egyébként sem történik élőnövény-értékesítés). 
Megértésedet köszönjük!

A tájfajta paradicsompalánták május 18-tól több budapesti átadóponton és országosan, már május 14-től, a Lidl áruházaiban lesznek elérhetőek. 

FONTOS! Ezen a felületen kizárólag az átadópontokra tudsz előrendelni. Az egyes átadópontokra vonatkozó információkat a jobboldali információs sávban tudod letölteni. Kérlek, hogy megrendelés előtt ezt olvasd át!

A Gyöngyös tájfajta nagyon könnyen konyhánk állandó alapanyagává léphet elő, hiszen erős növekedésű salátaparadicsom fajtáról van szó. Húsállománya szilárd, héja vékony, rendkívül jól szeletelhető, ideális hidegtálak díszítéséhez. Szokatlan, paprikára emlékeztető formája igazi különlegességgé teszi a paradicsomok között. Kóstolás után pedig nyilvánvalóvá válik, hogy nemcsak az alakja egyedi, de kiemelkedő ízvilággal is rendelkezik. Nagyon finom, karakteres édessége miatt nem lehet vele melléfogni, legyen szó családi étkezésről vagy vendégvárásról. Zamatos húsossága és lédússága tökéletessé teszi befőzés vagy aszalás céljára is.

Akik tájfajta, öko paradicsompalántát nevelnek nemcsak egészségük, hanem agrárörökségünk megőrzéséhez is hozzájárulnak. Egyúttal támogatják a hazai fenntartható gazdálkodást, azon belül is a kistermelőket.
Ráadásul azzal, hogy ÖMKi logójával fémjelzett terméket vásárolsz, közvetve segíted az újabb hazai ökológiai mezőgazdasági kutatásokat is.

 

Gyöngyös tájfajta paradicsom-palánta

550 Ft + ÁFA / db

A termék jelenleg nem rendelhető

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen