Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Kiadvány

A cseresznyelégy elleni védekezés lehetősége ökológiai gazdálkodásban

Nyomtatott verzió ára: 0 Ft + ÁFA / db

Elektronikus formátumban
PDF

Jellemzők
színes

Oldalszám
11


Letöltés elektronikus formátumban

 A cseresznyelégy elleni vé-
dekezés lehetősége ökológiai
gazdálkodásban


Általános szerződési feltételek

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Az ökológiai gazdálkodásban a cseresznyelegyek (Rhagoletis cerasi és Rh. cingulata) elleni védekezés kihívást jelent a termelők számára, mivel e kártevők ellen jelenleg nem áll rendelkezésre szelektív, megbízhatóan hatékony és az ökológiai gazdálkodásban is alkalmazható növényvédőszer.

A gazdálkodók a gyakorlatban olajos készítményeket vetnek be a kártevők ellen, viszont ezek a vegetációs időszakban alkalmazva gyakran fitotoxikus hatásúak, az olaj okozta stressz rontja a növények kondícióját. A jó minőségű, exportkövetelményeknek is megfelelő ökológiai cseresznyetermés előállításához ezért további megoldások felderítésére van szükség, melyek nincsenek káros hatással a növényállományra, ugyanakkor kellően hatékonyak. Külföldön már folytak vizsgálatok a Beauveria bassiana nevű entomopatogén mikrogomba biológiai növényvédelmi felhasználásával kapcsolatban.

A hatóanyag cseresznyelégy elleni eredményességének hazai vizsgálata céljából on-farm kutatást végeztünk 2012-2015 között, négy hazai ökológiai cseresznyetermelő gazdaság részvételével. Jelen cikkben a négyéves kutatás eredményeinek összefoglalásán túl átismételjük a cseresznyelégy életciklusával kapcsolatos fontosabb ismereteket és összefoglaljuk az erre épülő ökológiai védekezési módszereket is.

A cseresznyelégy elleni védekezés lehetősége ökológiai gazdálkodásban

0 Ft + ÁFA / db

A termék jelenleg nem rendelhető

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen