Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Kiadvány

Ökológiai szemléletű gyeptelepítés elmélete és gyakorlata - 2015

Nyomtatott verzió ára: 5 866 Ft + ÁFA / db

Elektronikus formátum
PDF

Jellemzők
Színes

Oldalszám
125


Letöltés elektronikus formátumban

 Ökológiai szemléletű gyep-
telepítés elmélete és
gyakorlata (2015)


Általános szerződési feltételek

A természetközeli állapotú gyepek jelentős mértékben járulnak hozzá Európa biodiverzitásához, jóllehet napjainkra a kontinens területének csupán kis részét borítják (Dengler et al. 2014, Bakker & Berendse 1999). 

A veszélyeztetett fajok jelentős hányada kötődik legalább valamely életszakaszában a gyepekhez. Németország 22 vegetáció formációjából a szárazgyepek rendelkeznek a legmagasabb fajgazdagsággal edényes növények tekintetében. Ha a veszélyeztetett fajok számát vesszük figyelembe, akkor a gyepek az oligotróf vizes élőhelyek után a másodikak (Korneck et al. 1998). A nappali lepkék fajgazdagásga kimagasló a szárazgyepekben: az európai nappali lepkefauna közel 63 %-a kötődik ezen élőhelyekhez - más élőhelyek generalista vagy specialista fajaitól eltérően - egyre inkább csökkenő populációmérettel és fajszámmal (Wallis DeVries & van Swaay 2009).

Kiadványaink többsége elektronikus formában, ingyenesen letölthető. A nyomtatott változatban nem (csak PDF-formátumban) elérhetők – a nyomtatási díj kiegyenlítése után –, egyedileg rendelhetők meg (ez irányú igényét, kérjük, jelezze az info@biokutatas.hu e-mail címünkön). A megrendelt és előre, online kifizetett nyomtatott kiadványokat postai úton kézbesítjük (a feltüntetett ár ennek díját tartalmazza).

Ökológiai szemléletű gyeptelepítés elmélete és gyakorlata - 2015

5 866 Ft + ÁFA / db

db
Kosárba teszem

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen