Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Kiadvány

A paradicsomvész korai tüneteinek észlelése multispektrális gépi látással

Nyomtatott verzió ára: 0 Ft + ÁFA / db

Elektronikus formátum
PDF

Jellemzők
Színes

Oldalszám
12


Letöltés elektronikus formátumban

 A paradicsomvész korai tüneteinek észlelése multispektrális gépi látással


Általános szerződési feltételek

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Az ipari forradalom 4.0 lehetővé tette a nagyüzemi termelés felgyorsítását és a munkaerőhézagok kitöltésére precíz, gyors és fáradhatatlan gépek munkába állításával reagált. A gépsorok rendszerint különböző szenzorokkal, de egyre gyakrabban több szenzort egyszerre helyettesíteni képes kamerákkal vannak felszerelve. Nincs ez nagyon másképp az elsődleges termelésben sem. Az agráriumban használt gépek egyre inkább támaszkodnak vizuális információkra, például kerülnek ki akadályokat mind földön vagy levegőben, találják meg a sorközöket és korrigálnak pozíciót, hoznak valós időben döntéseket betakarítással kapcsolatban, vagy adnak becslési információkat, amely a termelő döntéseit támogatja.

A multispektrális gépi látás (MV, azaz Machine Vision) azonban a benne rejlő potenciálhoz képest egyelőre mindkét területen igen kihasználatlan. A multispektrális szó hallatán jelenleg leginkább drónokra és vegetációs indexekre asszociálunk, pedig időről időre hallani felröppenő híreket különböző spektrális kamerákkal felszerelt gépekről melyek forradalmasíthatják a termelést, vagy apró eszközökről, melyek a vásárlót segítik a megfelelően érett és tápanyagban gazdag termények kiválasztásában, azonban valamiért mégsem találkozunk ezekkel az eszközökkel a mindennapjaink során.

Kiadványunk célja a figyelem felkeltése a technikai fejlődés által nemrégiben fellendülő új digitalizációs ág, a vizuális fertőzésdetektálás kihasználatlanságára, a benne rejlő lehetőségekre és leküzdésre váró korlátokra egy technológiai megoldás és koncepció bemutatásán keresztül, mely új kutatások mellett akár piaci céleszközök megtervezésének alapjául is szolgálhat.

A paradicsomvész korai tüneteinek észlelése multispektrális gépi látással

0 Ft + ÁFA / db

A termék jelenleg nem rendelhető

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen