Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2021. augusztus 3. Általános

Rántott „tintahal” karikák laskagombából

A nyár elengedhetetlen kellékei a könnyed vízparti fogások - ilyenkor gyakrabban kerülnek a tányérra különböző halak, vagy külföldi nyaralásaink során egyéb tengeri herkentyűk. Ha azonban nem fogyasztunk állati eredetű élelmiszereket, vagy nehezen jutunk hozzá ezekhez az alapanyagokhoz, akkor sem kell lemondanunk az élményről! 

Az alábbi alternatív recept megmutatja, hogyan készíthetünk vegán „tintahal” falatkákat laskagombából, amik éppoly ropogósak és ínycsiklandóak mint az eredeti társaik!

Hozzávalók:

  • 100 g laskagomba, szálakra szedve
  • fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • ½ reszelt fokhagyma

A panírhoz:

  • 4 ek növényi „tej”
  • 4 ek liszt
  • ¼ ek só
  • 6 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Az laskagombákat kézzel szedjük szét csíkokra, és óvatosan keverjük össze egy tálban a sóval, fekete borssal, őrölt paprikával és a reszelt fokhagymával.

  2. A növényi tejet, a lisztet és a sót egy kis tálban alaposan keverjük össze majd tegyük félre.

  3. A 6 evőkanál lisztet helyezzük külön tányérra, a panírozás utolsó lépéséhez.

  4. Hevítsünk olajat a sütéshez, közben pedig a hagyományos rántással megegyezően mártsuk a gomba csíkokat először a sűrű krémbe majd hempergessük meg őket a lisztben. Fontos, hogy ennél a lépésnél a gombákat egyesével készítsük elő, így elkerülhetjük, hogy összeragadjanak.

  5. Kellően forró olajban (fakanál próbával ellenőrizhető) süssük a gomba falatkákat aranybarnára.

Ez a vegán „tintahal” karika recept csak néhány egyszerű összetevőt igényel, és elkészítése összesen kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe. Tálalhatjuk frissen facsart citrom levével, ketchuppal, vegán majonézzel vagy akár thai édes chili szósszal. Könnyű, ropogós és minden bizonnyal a vendégek kedvence lesz!

Fotó és cikk forrása: https://www.k33kitchen.com/recipes/deep-fried-vegan-calamari-oyster-mushroom/

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen