Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Paradicsom téma egy paradicsomi helyen! 

Ezúttal a tájfajta paradicsom kutatásaink folytatásaként, a kézzelfogható eredmények kerültek bemutatásra

Idén a szekszárdi Sötétvölgy lankái között rendezték meg a nulla hulladék jegyében zajló Gyüttment Fesztivált, ami a vidéken újrakezdők, környezettudatos szemléletet képviselők, természetes életmódra törekvők paradicsoma.

Tájfajta paradicsom kutatásaink

Az ÖMKi egy előadás erejéig szintén részt vett az eseményen, hogy ismét felhívja a figyelmet a tájfajták jelentőségére. Ezúttal a tájfajta paradicsom kutatásaink folytatásaként, a kézzelfogható eredmények kerültek bemutatásra. Papp Orsolya, az ÖMKi munkatársa és a kutatási projekt vezetője részletesen mesélt a faddi, tolnai, mátrafüredi, máriapócsi, gyöngyösi és ceglédi tájfajta paradicsomok különbözőségeiről és a velük kapcsolatos termesztési tapasztalatokról. A szóban elhangzott tanácsok mellett azt is bemutatta, hogyan fogjunk saját magot féltett paradicsomainkból.

A kedvenc tájfajta paradicsom szavazás

A gondozási praktikák, felhasználási lehetőségek és magfogás megismerésén túl pedig kóstolásra is volt lehetőség, és az értékelő lapok segítségével a közönség kiválaszthatta a fesztivál kedvenc tájfajta paradicsomát. A Tolna tájfajta, ami korábban már szakértő zsűri tetszését is elnyerte, most ismét első helyezettként futott be. Ez a nagy termésű, húsos és lédús paradicsom nem véletlenül sokak kedvence. Nagy, kissé lapított, barázdált bogyói magas létartalmúak, így elsősorban befőzésre alkalmasak, de frissen fogyasztva is ínycsiklandóak.

Videó az ökológiai gazdálkodásról

🎦A magfogási praktikákról egy videó is készült, amit hamarosan mindenki számára elérhetővé teszünk majd a Youtube csatornánkon. Addig is nézzétek meg a többi, ökológiai gazdálkodás témájában készült videónkat:
https://www.youtube.com/channel/UC15_t-S-sJNDdxvFZQfJD4w

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen