Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Őrizzük meg együtt a hazai biogazdálkodás úttörőjének emlékét!

Szoborállítás Prof. Dr. Sárközy Péter emlékére.

„Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.”
Babits Mihály

Prof. Dr. Sárközy Péter, a hazai biogazdálkodás úttörő személyisége, a Biokultúra Klub alapító tagja. Sokan úgy tartják, hogy az ökológiai gazdálkodás elveit Somogyváron alkalmazta először. A somogyvári önkormányzat ápolja és felkarolja ezt az emléket. 2019-ben Sárközy emléknapot szervezett, emlékfát ültetett, 2020-ban a településen kialakított parkot Sárközy Péter parknak nevezte el.

Emlékét tovább erősítve idén, egy szobrot is szeretnének állíttatni neki ebben a parkban. Ehhez az önkormányzat – a család egyetértését és támogatását bírva – összefogva a Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért civil nonprofit szervezettel önálló számlát nyitott a támogatások fogadására.

Az összeg fele már összegyűlt! A Te támogatásoddal nemcsak egy szobor készülhet el, hanem tovább őrizhetjük Dr. Sárközy Péter emlékét, akinek a mezőgazdasági pályához vezető útja rögös volt, mégis kitartott mellette, és a természetes gazdálkodási módszerek alkalmazásával és terjesztésével megteremtette itthon az ökológiai gazdálkodás alapjait.

Köszönjük, ha hozzájárulsz a szobor elkészítéséhez! Közleménybe kérjük beírni "támogatás"!

Az alábbi számlaszámra tudsz utalni:

  • 50420836-10005264-00000000 (hazai támogatók)
  • IBAN HU 92 50420836-10005264-00000000 (külföldi támogatók)

Gazdálkodó szervezet esetén, kérjük, hogy az alábbi e-mailen add meg az Alapítvány által kiállított igazoláshoz szükséges adataidat (név, székhely, adószám): alginit@freemail.hu

„Gazdálkodási és irodalmi gyakorlatomban a természetszerű módszerek alkalmazására törekedtem. Néhány újszerű elgondolásomat az akkor hivatalos fölfogás elutasította, mindenekelőtt a talajművelés és a növényvédelem tekintetében.”

Sárközy Péter munkásságáról, és a szoborállítás részleteiről itt olvashatsz bővebben: http://www.sarkozybio.hu/index.html

 

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2021. április 13.

Hír
Támogasd a hazai biogazdálkodást adód 1%-val

2021. januárjától az Ökológiai Mezőgazdaság Kutatóintézet tulajdonosa az idén húszéves Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért.

Részletek
2021. március 1.

Hír
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország a világ legdinamikusabban fejlődő országai között

A legfrissebb nemzetközi adatok szerint Magyarország az ökológiai gazdálkodásba vont területek bővülését tekintve a tizedik legdinamikusabban fejlődő ország a világon.

Részletek
2020. január 15.

Hír
Lendületben a hazai agrárium „élő laboratóriuma”

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
50 érv a biogazdálkodás mellett

Ez a gyűjtemény áttekintést nyújt a bio- vagy más néven ökológiai gazdálkodás előnyeiről. Minden érvhez szöveges magyarázat tartozik, és minden érv mellett legalább egy irodalmi hivatkozást is megadunk, amely segítségével bõvebben is utána olvashat egy-egy témának az érdeklődő Olvasó. Az érvek kutatási eredményekből, valamint vonatkozó rendeletekből és szakcikkekből származnak. A lista a teljesség igénye nélkül készült.

Kiadványaink elektronikus formátumban ingyenesen letölthetők. A nyomtatott kiadványok, a nyomtatási díj kifizetése után rendelhetők meg. Postai kiszállítás esetén itt a webáruházban rendelheti meg a terméket. Amennyiben személyesen, az irodánkban szeretné átvenni a kiadványokat, kérjük írjon e-mailt az info@biokutatas.hu címre.

Részletek

Kiadvány
On-farm kutatás 2013

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Az ÖMKi 2012-ben kezdte meg on-farm kutatási programját. Az on-farm kutatási hálózat nem más, mint a hazai ökológiai gazdaságokban megvalósuló üzemi kísérletek rendszere.

Részletek

Magkeverék
ÖMKi Élő Sorköz vetőmagkeverék

Egységár: 3 960 Ft + ÁFA/kg

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen