Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

biogazdálkodás, projekt, LIFE, Life VineAdapt   2022. augusztus 18. Hír

Magyarországi találkozó a LIFE VineAdapt partnerei közt

A projekt második évében a magyar, osztrák, francia és német projektpartnerek végre a projekt egyik helyszínén, egy partnerországban találkozhattak az első nemzetközi rendezvényen. A háromnapos utazás célja a magyarországi projekt helyszínek megtekintése volt.

Fotó: Hochschule Anhalt 

Az első napi körút során két demonstrációs helyszínt kerestek fel Tokajban, a Hétszőlő és a Disznókő szőlőbirtokot. Ezt követően a Gróf Degenfeld Hotelben tartott megbeszélésen a közelgő feladatok, határidők, mérföldkövek, valamint a további pénzügyi tervezéssel kapcsolatos kérdések kerültek megvitatásra. A napot a borospincében tartott tárlatvezetés, valamint a Gróf Degenfeld család teljes mértékben bioszőlészetet folytató tarcali szőlőültetvényükről származó édes borkülönlegességeinek kóstolása zárta.

A következő napon Egerben sor került az Eszterházy és Soóváry Bence projekt helyszínek meglátogatására.

Az út során minden résztvevő élt a helyzet adta lehetőségekkel, élénk eszmecserét folytattak az aktuális kutatási eredményekről és a projekthez kapcsolódó hírekről, illetve elmélyült beszélgetések folytak a helyi borászokkal és kutatókkal.

Fotó: Landgesellschaft mbH

Háttér-információk: A LIFE VineAdapt projekt célja, hogy hozzájáruljon a szőlőültetvények ökoszisztémáinak az éghajlati változásokkal szembeni ellenálló képességének javításához. Ennek fényében nyolc gyakorlati és kutatási partner Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Magyarországról 2020 júliusától 2025 júniusáig öt közös munkacsomagnak szenteli magát. Emellett a munkát PR-intézkedések és transznacionális tudásátadás egészíti ki. A projektet a LIFE európai környezetvédelmi program és a szász-anhalti Gazdasági, Idegenforgalmi, Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium társfinanszírozásával valósítják meg.

Forrás: http://www.life-vinadapt.eu

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2019. augusztus 8.

Nemzetközi projektek
Fenntartható szőlőművelés - LIFE VineAdapt

Klímaváltozáshoz alkalmazkodó, fenntartható szőlőművelés - Sustainable Viticulture for Climate Change Adaptation

Részletek
2020. augusztus 24.

Média
A sorköztakaró jelentősége szőlő sorközökben

ÖMKi Élő Sorköz vetőmagkeverék a gyakorlatban. 

Részletek
2020. október 26.

Média
Ökológiai gazdálkodás a gyakorlatban - Ökológiai szőlőtermesztés a Tokaj-Hétszőlő szőlőbirtokon

A Tokaj-Hétszőlő szőlőbirtokon 2009-ben változtattak a szőlő termesztéstechnológiáján és a birtok nagy részén átálltak a bio művelésre.

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Magkeverék
ÖMKi Élő Sorköz vetőmagkeverék

Egységár: 5 799 Ft + ÁFA/kg

Részletek

Kiadvány
Talajápolás a szőlőben – fókuszban a fajgazdag sorköztakarás

Európa neves történelmi borvidékei páratlan természeti értékeket hordoznak. Növény- és állatviláguk gazdagsága, kialakításuk kultúrtörténeti sajátosságai, önmagában is jelentős értéket képvisel (Page & Goldammer 2004, Illyés & Bölöni 2007). 

Részletek

Magkeverék - kis kiszerelésben
ÖMKi Élő Sorköz vetőmagkeverék (kis kiszerelésben)

A kis kiszerelésű ÖMKi ’Élő Sorköz’ vetőmagkeverék és a ’Magtermesztők kézikönyve’ átmenetileg nem rendelhető, külön megkeresés esetén sem (a teljesítést végző partner váltása miatt). Az átállást követően ismét elérhetőek lesznek e termékeink webshopunkban. Addig megértő, szíves türelmét kérjük és köszönjük!
A nagy kiszerelésű magkeverék, s más nyomtatott kiadványaink elérhetőségét a folyamat nem befolyásolja, azok továbbra is rendelhetők.

Egységár: 5 999 Ft + ÁFA/kg

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen