Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

KUTATÁSAINKRÓL KÖZÉRTHETŐEN!

Láttatok már burgonya magot? Mert hazánkban csak kevés ember látott, hiszen általában a burgonyának a gumóit szoktuk ültetni április közepén.

A Solace EU projekt keretében egy számunkra is teljesen új módszert, magról vetést alkalmaztunk, vagyis nem a burgonya gumót ültettük el március végén, hanem a magból palántát nevelünk, és az kerül majd májusban végleges helyére. Ennek az az előnye, hogy a gumóval átvitt, talajeredetű fertőzéseket minimálisra tudjuk csökkenteni, ami az ökológiai gazdálkodásnak egy sarkalatos pontja.

És ez még nem minden! Ezeket a vetőmagvakat a holland Solynta cégtől kaptuk, akik olyan hibrid burgonyákat nemesítenek, melyek várhatóan tápanyag- és vízhiány okozta stresszhatások alatt is jól termeszthetők. Tehát a végső cél, hogy a klímaváltozás okozta extrém körülmények között is legyen megfelelő termés, természetesen GMO mentesen! Az első (történelmi) magvetés a Zsámboki Biokertben történt 🙂 , reményeink szerint 6 hét múlva a palánták már kiültethetők lesznek.

Ha ti is kíváncsiak vagytok arra, hogyan alakul a kis SOLHY006 hibrid vetőmagok sorsa, akkor kövessétek figyelemmel oldalunkat. Hamarosan jelentkezünk a fejleményekkel!

 

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen