Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

II.TRUE tájfajta babok termesztési találkozója

BABRAKADABRA✨ Fekete, fehér, barna, tarka, ahány fajta bab, annyiféle színváltozat: a változatosság a hüvelyesek esetében is gyönyörködtet. A hüvelyesek a szántóföldi vetésforgó fontos szereplői, mindemellett a fehérje tartalmuk sem elhanyagolható az egészséges táplálkozás szempontjából, emiatt kerültek újabban kutatók és táplálkozási szakértők figyelmének fókuszába.

Az uniós finanszírozású TRUE projekt keretében, az Agri Kulti és az ÖMKi szervezésében került sor a II.TRUE tájfajta babok termesztési találkozójára.

A TRUE projekt célja a hüvelyesek részarányának növelése szántóföldi vetésforgóban, ezen túl pedig a fogyasztás serkentése a gasztronómiai világ bevonásával, tekintve, hogy tápanyagtartalma miatt az egészséges táplálkozás fontos része lehet.

A magyar projektpartnerek a NÖDIK-ből származó tájfajta babokat igyekeznek visszavezetni a gazdaságokba, egyben tesztelik is a fajtákat az ökológiai gazdálkodás körülményei között. Ezen túlmenően a tájfajta babok étkezési értékeinek vizsgálata is fontos szempont lesz. A kutatásokkal járó izgalmakat úgy fokozzuk majd, hogy nem csak vizsgáljuk, de meg is kóstoljuk ezeket a babokat. 

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen