Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2022. november 7. Hír

Bővül a csapatunk: Szakpolitika - Kutató álláslehetőség az ÖMKi-nél

Álláslehetőség:- hazai és uniós agrárszakpolitika

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) olyan kutatási-innovációs feladatokon dolgozik, amelyek a gyakorlatban is alkalmazható eredmények révén segítik a hazai mezőgazdálkodás és élelmiszertermelés fenntartható fejlődését. Ennek érdekében kutatási hálózatokat alakítunk ki a gazdálkodókkal, hazai és nemzetközi kutatóintézetekkel, valamint ismeretterjesztő munkát végzünk, szaktanácsadást nyújtunk.20170731_PEL_8644

Tevékenységünk egyik fő pólusa az ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó hazai és uniós agrárszakpolitika.

Kutatóintézetünk a következő munkakör betöltésére hirdet pályázatot:

Kutató

Aktuálisan az alábbi európai uniós szakpolitikai projektekbe kívánjuk új kutató kollégánkat bevonni:

Organic Targets 4 EU: célja, hogy különböző forgatókönyvek felvázolásával és elemzésével támogassa az Unió Talajtól a tányérig agrárstratégiájában célzott 25%-os ökológiai gazdálkodás alá vont területarány elérését 2030-ra.

Agroecology TRANSECT: célja, az agroökológia teljes potenciáljának kiaknázása az európai mezőgazdaság számára a gazdálkodók, szaktanácsadók és döntéshozók tudásbázisának megerősítésével.

Feladatok köre:

 • Agrárszakpolitikát és agroökológiai élő laboratóriumi tevékenységet érintő EU-s projektek koordinációja, illetve a szakpolitikai csoport egyéb hazai és nemzetközi projektjeiben való közreműködés.
 • Az ÖMKi On-Farm élő laboratóriumi munkájához (párhuzamosan futó több kutatási projekt) és fejlesztéséhez kapcsolódó feladatok ellátása.
 • Agrárszakpolitikával kapcsolatos elemzői, kutatási feladatok megtervezése és megvalósítása, kapcsolódó projekt feladatok ellátása szoros együttműködésben ágazati szereplőkkel, szakértőkkel, valamint az ÖMKi kutatóival.
 • Projektriportok, kiadványok, szakmai cikkek és kutatási összefoglalók megírása és lektorálása.Szakmai rendezvények (konferenciák, szemináriumok, évközi találkozók, műhelymunkák stb.) teljeskörű megszervezése, lebonyolítása, facilitálása, előkészítésében való közreműködés és személyes előadói részvétel.

Amit kínálunk:

 • Versenyképes bér és cafetéria juttatás
 • Egyedülálló lehetőség fenntartható mezőgazdasági kutatások hazai megvalósítására
 • Bekapcsolódás egy dinamikusan fejlődő, elhivatott szervezetbe
 • Hazai és nemzetközi tudományos és szakmai kapcsolatok
 • Részleges home office lehetőség

Munkavégzés helye: Budapest, III. kerület

20170801_PEL_1124

Elvárások:

Elvárások:

 • felsőfokú szakirányú diploma
 • projektmenedzsment tapasztalat
 • EU-s kutatási projektekben szerzett tapasztalat
 • az ökológiai szektor ismerete
 • magas szintű angol nyelvtudás (a munkanyelv angol)

Előnyt jelent:   

Előnyt jelent:

 • PhD fokozat
 • hazai és uniós agrárszakpolitikák és támogatási rendszer ismerete
 • agrár szaktanácsadással kapcsolatos ismeretek és tapasztalat
 • agroökológiai elvek és gyakorlat ismerete
 • német nyelvtudás
 • jogosítvány

Ha érdekel a lehetőség, kattints a jelentkezés gombra!

Jelentkezés

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2022. november 21.

Hír
Jobb adni, mint kapni!

Az adventi készülődés kezdetén egy jótékony kezdeményezésnek és a vásárlók közreműködésének köszönhetően igazán fontos ügy kerül a középpontba: az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, valamint a Zöld Kör programja az ökológiai mezőgazdaságban felhalmozott tudást és tapasztalatokat viszi házhoz mindazoknak, akik kisléptékben, a saját házuk táján is a biogazdálkodás felé fordulnának, és szívesen fogadnak ehhez szakértői segítséget. A program egy jótékonysági felajánlásnak köszönhetően valósulhat meg: kereskedelmi akciók helyett adománygyűjtő programban vehetnek részt azok a vásárlók, akik november 25-én a dm üzleteiben vásárolnak.  A Black Friday helyett meghirdetett Giving Friday napján a forgalom 5%-át ajánlja fel a drogériahálózat a célból, hogy a jövőben könnyebben elérhetőek legyenek a vegyszermentes gazdálkodás fortélyai a hobbikertészek és az iskolakertek számára.

Részletek
2019. július 5.

Hír
“Az ősgabonákban van a jövő!”

Több mint hetvenen fogadták el meghívásunkat, köztük a magyarországi kovászos kenyér iparágának megteremtője, Vajda József pék is.

Részletek
2018. augusztus 7.

Hír
Nagy Lecsó kampányzáró családi nap – Nagy nevekkel főzünk augusztus 26-án

Az ÖMKi Talajtól a Tányérig biokampánya lassan a végéhez közeledik. Az ÖMKi márciusban indította el a Talajtól a Tányérig kommunikációs kampányát, amely a biogazdálkodást és bioélelmiszer-fogyasztást népszerűsíti. Az öthónapos on-line közösségi akciónk célja, hogy hitelesen, szakmai alapokon, ugyanakkor érthetően mutassuk be a hazai fenntartható élelmiszer-termelést, reflektorfénybe helyezve a biogazdákat és az ökológiai innovációt.

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
Növényvédelem az almatermésűek ökológiai termesztésében

Az ültetvények védelmének alapja az ellenálló fajták választása, illetve célzott termesztési és ápolási műveletek alkalmazása. Ez egyszerűnek hangzik, de a gyakorlati megvalósítás mégis nagy kihívást jelent gyakorlott kertészek számára is. 

Részletek

Kiadvány
A vadon élő méhek és a megporzás

A legújabb kutatások igazolták, hogy a vadon élő méheknek és más rovaroknak meghatározó szerepe van a megporzásban, mind a vadon élő növények, mind a kultúrnövények esetében. Az elmúlt évtizedekben drámaian csökkent a beporzó szervezetek egyedsűrűsége és diverzitása a táplálékforrások és a fészkelőhelyek számának csökkenése miatt. Ez kihatással van az agrárszektorra is. Agro-ökológiai kutatások bizonyítják, hogy a fenntartható növénytermesztési rendszerek nagyban hozzájárulnak a vadon élő méhek populációinak fenntartásához. A vadon élő méheket segítő lehetőségek tárháza azonban még messze nincs kimerítve.

Kiadványaink elektronikus formátumban ingyenesen letölthetők. A nyomtatott kiadványok, a nyomtatási díj kifizetése után rendelhetők meg. Postai kiszállítás esetén itt a webáruházban rendelheti meg a terméket. Az ár a szállítási díjat tartalmazza. Amennyiben személyesen, az irodánkban szeretné átvenni a kiadványokat, kérjük írjon e-mailt az info@biokutatas.hu címre.

FONTOS: még idén a legkésőbb 2022. december 16-án (pénteken) éjfélig leadott és kifizetett (!) megrendelések teljesítéséről van lehetőségünk gondoskodni (postai feladás: december 19). A december 16-a után érkezett és/vagy ezután kifizetett megrendelések feladása 2023. január 5-étől kezdődik!
Amennyiben banki átutalásos fizetési módot választ, a tranzakciónak december 16-án éjfélig sikeresen be kell fejeződnie (a végösszegnek hiánytalanul be kell érkeznie), mert a már megrendelt, de a fenti határidőig ki nem egyenlített rendelések teljesítése is csak 2023. január 5-e után indul!

Részletek

Kiadvány
Lebomlási vizsgálatok talajba helyezett teafilterekkel

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen