Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Rendezvény

Ökológiai gazdálkodás – hogyan tovább? Kihívások és megoldások: szántóföldi ökológiai búzatermesztés, alternatív gabonák, talajépítő (regeneratív) gazdálkodás

2023. június 21.,

Helyszín
Csoroszlya Farm 2066 Szár, József Attila u. 066. hrsz

Időpont
2023. június 21.


Általános szerződési feltételek

A Nemzeti Cselekvési Terv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért 2027-ig a hazai ökológiai mezőgazdasági területek jelenlegi 6 % körüli területi részarányának 10 %-ra való emelését célozta meg. Az elmúlt év azonban bizonytalanná tette az ökotermelésben előállított termények értékesítését, és a biopiacot sem kímélte. Mi az, amit tehetünk, a körülöttünk tomboló bizonytalanság közepette is, hogyan növelhetjük a termelést, a bevételt?

Ezekre a kérdésekre fókuszálunk az ÖMKi idei második Szántóföldi Szakmai Napján, a szári Csoroszlya Farmon, a martonvásári Agrártudományi Kutatóközponttal együttműködésben megvalósított kísérleteink, valamint az ökológiai nemesítési tevékenységeink helyszíni bemutatása mellett.

A Szári Szántóföldi Nap programját szántóföldi szemlével kezdjük Bencze Szilvia és Mikó Péter vezetésével, majd a szakmai program folytatásaként Allacherné Szépkuthy Katalin tart előadást az európai öko élelmiszerek piacának várható változásairól és a regeneratív gazdálkodásról. Mikó Péter a kisparcellás búza és tönköly posztregisztrációs fajtatesztek és az ATK részvételi kutatások eredményeiről számol be, Bencze Szilvia pedig "Részvételi nemesítés az ÖMKi-ben – amilyennek a gazda szeretné" címmel tart előadást. Fekete Anna Katalin "Ősbúzák kontra modern búzák, mi az igazság?” című előadását műhelymunka követi Szira Fruzsina moderálálásával, "A fajtaválasztás kérdései pelyvás gabonákban" témában. A szakmai programot Györéné Kis Gyöngyi "Kulináris különlegességek - ízelítő az alakor és tönke felhasználási lehetőségeiből" című bemutatója zárja.

Az előadások után ebéddel várjuk a résztvevőket, majd Nobilis Ágoston, a Csoroszlya Farm tulajdonosának vezetésével lehetőség lesz megtekinteni a birtokon működő malmot.

A RÉSZLETES PROGRAM IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL.

A szakmai napon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/Xwc4pSiSZmzi9r6z9

A helyszín adottságai miatt a résztvevői létszám korlátozott, így amennyiben érdeklődik a rendezvény iránt, érdemes minél hamarabb regisztrálni.

Köszönjük érdeklődését rendezvényünk iránt, találkozzunk június 21-én!

Ökológiai gazdálkodás – hogyan tovább? Kihívások és megoldások: szántóföldi ökológiai búzatermesztés, alternatív gabonák, talajépítő (regeneratív) gazdálkodás

0 Ft + ÁFA / jegy

A termék jelenleg nem rendelhető

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen