Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Rendezvény

4.Takaró-növények szőlőben

2021. március 11., 15:00-17:00,

Időpont
2021. március 11., 15:00-17:00

Helyszín
online, Zoom műhelymunka


Általános szerződési feltételek

A talajegészség jelentősége egyre nagyobb szerepet kap, melynek egyik elemére, a talajban élő növénykárósító szervezetek kártételének megelőzésére fókuszál a Best4Soil projekt.

A projekt keretében rendezett "Szemelvények a talaj egészséget segítő praktikákból nemcsak biogazdálkodóknak" rendezvénysorozatban beszélgetünk elsősorban hazai szakértőkkel a projekt által is javasolt technológiákról. Lesz szó komposztálásról, szervesanyag visszaforgatásról, vetésváltás tervezésről és takarónövényekről is. Láthatunk majd kutatási eredményeket és gyakorló gazdák tapasztalatait.

A bemutatott eredmények, jó gyakorlatok nemcsak biogazdálkodásban hasznosíthatók, hanem minden olyan gazdálkodó találhat benne megfontolásra érdemes gyakorlatot, aki csökkenteni szeretné növényvédőszer felhasználását, és javítani talajának egészségét, termőképességét és értékét.

A rendezvénysorozat első része online műhelymunkák formájában kezdődik.

A negyedik műhelymunka témája:

Takarónövények szőlőben

Előadók:

  • 15:00-15:10 Dr. Berényi Üveges Judit (ÖMKi): köszöntő, rövid bevezető és programismertető

  • 15:10-15:35 Dr. Miglécz Tamás (ÖMKi): Az ÖMKi Élő Sorköz magkeverék bemutatása és a sorköztakaró növénykeverék összeállításának szempontjai

  • 15:35-16:00 Dr. Donkó Ádám (ÖMKi): Talajápolási lehetőségek a szőlőben, illetve, ezek hatása a talaj nedvességtartalmára és a szőlő mikorrhiza kapcsolatára

  • 16:00-16:25 Makai Gergely (Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok): Sorközápolási tapasztalatok a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon

  • 16:25-17:00 kérdések-válaszok

    Moderátor: Dr. Berényi Üveges Judit  (ÖMKi)


FONTOS TUDNIVALÓK!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az oldal alján lehet az ingyenes jegyre regisztrálni. Először a honlapunkon kell regisztrálni, majd "megvásárolni" az ingyenes jegyet az eseményre. A rendezvény előtt egy nappal e-mailben küldjük el a regisztráltaknak az online előadáson való részvételhez szükséges linket. HA NEM KAPNA LINKET, ELLENŐRIZZE A SPAM/PROMÓCIÓS MAPPÁJÁT, VAGY ÍRJON a jade.ducretot@ biokutatas.hu e-mail címre. 

A részvételhez internet kapcsolatra, fülhallgatóra és mikrofonra lesz szükség. Az előadóknak szóló kérdéseket az online program csevegő felületén lehet majd feltenni, melyeket a rendelkezésre álló idő függvényében szóban is megvitatunk.

Kreditelszámolással kapcsolatos információk:
Az esemény a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által akkreditált, 2 kredit értékű rendezvény. Amennyiben szeretne igazolást kapni a részvételről, ki kell majd töltenie az online esemény során, a chat ablakban megosztott kérdőívet.logo

A Best4Soil projekt az Európai Unió Horizont 2020 program támogatásával jött létre koordinációs és támogatási tevékenység keretében, GA 817969 szám alatt.

4.Takaró-növények szőlőben

0 Ft + ÁFA / db

db
(még 203 db elérhető)
Kosárba teszem

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen