A fitovegyületek (antioxidánsok, szín-, íz- és zamatanyagok) olyan másodlagos növényi anyagcseretermékek, amelyeket a növény a saját védekezési rendszerének növelése érdekében állít elő, s jelentős egészségvédő [...]
Az utóbbi években számos külföldi és hazai tudományos vizsgálat született, mely a bogyós gyümölcsökben megtalálható antioxidáns hatású bioaktív összetevőkre hívja fel a figyelmet. A [...]
Múlt héten útjára indítottuk az Agrárközgazdasági Intézettel (AKI) együttműködésben a bioélelmiszer fogyasztói felmérésünket. Néhányan hiányolták egyes válaszadási lehetőségek közül a saját termelésű élelmiszert, ezért [...]
Töltsd ki a kérdőívet, és kapcsolódj be a magyar lakosság bioélelmiszer fogyasztói magatartásának vizsgálatába! A kérdőív kitöltése bio-fogyasztóknak 11 percet, nem fogyasztóknak 4 percet [...]
Napjainkban nagy érdeklődés övezi a kérdést: vajon egészségesebbek az ökológiai gazdálkodásból származó bioélelmiszerek, mint a szokványos, tömegtermeléssel gyártott társaik? Mérhető-e eltérés közöttük a táplálkozásbiológiai [...]
Támogatás: Nemzetközi Visegrádi Alap Koordinátor: Lublini Élettudományi Egyetem, Lengyelország Konzorciumi partnerek: A projektben 4 ország 6 partnere dolgozik szoros együttműködésben. Időtartam: 2023. október 1. [...]