BIO A MAGYAR MENZÁKON IS?

2019. június 11.

Scroll down for English!

Egyre többször esik szó az ökológiai gazdálkodásból származó, vagyis bio alapanyagok felhasználásáról a közétkezetésben. Nem hiába, hiszen tudjuk, hogy a legkiszolgáltatottabbaknak, fejlődésben lévő gyermekeinknek, betegeknek és idős embereknek lenne a legfontosabb, hogy szermaradványoktól mentes alapanyagokból összeállított étrendet kapjanak egészségük megőrzése vagy éppen visszanyerése érdekében.

Sok országban látunk már jó példákat. Az agrártermelésével is kiemelkedő Dániában a közétkeztetésben felhasznált alapanyagok közel 50%-a már minősített bio.
És bár hazánkban is egyre nő az igény a fenntartható gazdálkodásból származó, megbízható élelmiszertermékek iránt, még sokat kell tennünk a tudatos, hosszútávon is fenntartható táplálkozási szokásaink fejlődése érdekében.

Éppen ezért örömmel fogadtuk a hírt, hogy a közétkezetésbe kerülő alapanyagok minőségéről, és többek között a bio élelmiszerek bevonásáról itthon is elindult a párbeszéd.
A teljes cikket itt éritek el:

Minőségi alapanyagok kellenek a közétkeztetésben


ORGANIC FOOD IN HUNGARIAN CANTEENS?
Organic food is being provided in public catering more and more often. And it is not in vain because we know that the most vulnerable people among us, our growing children, the ill, and the elderly are in the greatest need of a residue free diets to maintain their health or help them get healthy again.
There are good examples of this in many countries. Almost 50% of the raw materials used in public catering in Denmark are already certified organic.
And while there is a growing need for resilient and sustainable food in Hungary, there is still a lot to be done to develop eating habits in a sustainable way .
This is why we were happy to read in a Hungarian article about the involvement of organic food in public catering .