Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) által, tavaly év végén meghirdetett rajzpályázatra háromszáznál is több pályamű érkezett. A 7-10 éves korosztály jóval nagyobb számban képviseltette magát, mint a 3-6 évesek, ám mind az óvodásoktól, mind a kisiskolásoktól sok szép rajzot, festményt kaptunk, az ország – számunkra is meglepően – sok pontjáról.

Február 2-i, Gödöllőn megrendezett, Az ökológiai gazdálkodás hazai helyzete – hol tartunk a fenntarthatóság felé vezető úton?” című konferenciánkon minden munkát kiállítottunk és megkértük a több mint ötszáz résztvevőt, hogy adja le szavazatát mindkét korosztályban egy-egy rajzra, amelyik a legkedvesebb számára. Látva a gyerekek, szüleik és tanítóik lelkesedését, a szavazatok összesítése után az ÖMKi csapata úgy döntött, hogy – a meghirdetéssel ellentétben – nem csak az első helyezetteket, hanem a második és harmadik legtöbb szavazatot kapott rajzok alkotóit is díjazza.

Az első helyezést elért gyermekek a Fővárosi Állatkertbe szóló családi belépőjegyet, mellé Parádi Orsolya: Pandala az állatkertben című foglalkoztatókönyvét kapták, az „ezüstérmeseket” ugyanezen állatkerti kifestővel, míg a harmadik helyezetteket Miksné Mátyási Eszter: Magyar virágok kifestőkönyvével jutalmaztuk. Ezeken felül természetesen minden kisgyermek díját egyedi, névre szóló oklevéllel egészítettük ki.

Eredeti jutalmazási terveinket az is megváltoztatta, hogy a Péceli Integrált Oktatási Központ Általános Iskola tagintézményének alsó tagozatosai közül kimagaslóan sokan pályáztak. Példás szorgalmukat értékelendő, az intézménynek is eljuttattunk egy oklevelet, hiszen a kis nebulók méltán érdemelték ki „a leglelkesebb kisiskolások” elismerő címet.

Díjazottjaink a két (a 3-6, illetve a 7-10 éves) korosztályban:

1. helyezés: Szűcs Rozina (Ecséd, 6 éves) és Kapocsi Dávid (Szomolya, 4. osztályos)

2. helyezés: Gillich Bori (Kiskunhalas, 6 éves), Szabó Fruzsina (Pécel, 4. osztályos)

3. helyezés (megosztva): Algács Árpád (Budapest, óvodás), Kővágó Örs (Baja, óvodás),
Balogh Bori (Budapest, 4 éves), Domokos Délia (Berettyóújfalu, 5 éves), valamint Pálfi Johanna (Berettyóújfalu, 2. osztályos) és Bencsik Márton (Tard, 4. osztályos)

A beküldött rajzokat – ahogyan azt a meghirdetéskor jeleztük –, elektronikus és nyomtatott kiadványainkban szeretnénk felhasználni, így a kicsik szép rajzai még biztosan visszaköszönnek majd brosúráinkban, honlapunkon.

Bízunk benne, hogy kis pályázóink elkötelezettek maradnak a fenntartható élelmiszertermelés mellett. Ezúton is köszönjük az ovisoknak és kisiskolásoknak a szorgalmat, odafigyelést, lelkesedést, a rengeteg szép művet, szüleiknek és nevelőiknek a segítő támogatást és szeretettel gratulálunk díjazottjainknak!

b_200_150_16777215_00_images_stories_2017_1_hely_kapocsi_david_szomolya.jpg b_200_150_16777215_00_images_stories_2017_1_hely_szucs_rozina_ecsed.jpg