Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2024. április 23.

HírAz ÖMKi koordinálja az új BOOST4BIOEAST projektet

2024. január 1-jével indult el egy, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) által először koordinált Horizont Európa projekt, a BOOST4BIOEAST (B4B). A B4B projekt célja a kelet – és közép-európai (KKE) és a balti országok biomassza alapú gazdaságát segítő cselekvési tervek kidolgozása, valamint az érdekelt felek közötti párbeszéd kialakításának ösztönzése, mind nemzeti, mind makro-regionális szinten.

Részletek
2024. április 23.

Hír
Vess, kutass, gyarapíts 2024-ben is! 

Teszteld velünk közösen, hogyan növekednek a palánták lombkomposztban! 

Csatlakozz az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet és az Agrofutura citizen science kutatásához! Mi adjuk hozzá a komposztot és a magot, tőled pedig, mint gondos kertésztől várjuk a tapasztalatokat! 

Részletek
2024. április 19.

Hír
Nevelj te is tájfajta paradicsomot!

Immáron hatodik éve lesznek országszerte megvásárolhatóak az öko tájfajta paradicsompalántáink április végén, május elején, a tájfajták népszerűsítésében évek óta partner Lidl áruházláncnál. Idén összesen 20.000 palánta várja gondos gazdáját.   

Országosan, minden Lidl áruházban elérhetőek lesznek a palánták (kivéve néhány, jellemzően belvárosi üzletet Budapesten) 

 

A Lidl üzletekben az értékesítés várhatóan a következő napokon indul (a készlet erejéig):   

Április 25. csütörtök reggel  

Május 2. csütörtök reggel   

 

Érdemes minél hamarabb odaérni az üzletekbe, hogy mindenki hazavihesse a tájfajta paradicsomokat. 

Részletek
2024. április 18.

Hír
Haraphatóvá válik a sokszínűség

Az ökológiai gazdálkodás fontosságára és élelmiszertermelési rendszerünk sokszínűbbé tételére hívja fel a figyelmet az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) a Föld Napjához kapcsolódva. Kutatótevékenységük egyik eredményeként, immáron hatodik éve munkálkodnak azon, hogy tavasszal minél több hobbikertész és háztáji gazdálkodó juthasson hozzá a méltán népszerű, hazai tájfajta paradicsompalántákhoz. Idén négy különböző tájfajtájú palánta nevelkedett ökológiai művelésben Zsámbokon, az Orsiherba Biokertben, hogy hamarosan elültethessék őket az irántuk rajongó hobbikertészek. De vajon hogyan járulnak hozzá a tájfajták a biológiai sokszínűség megőrzéséhez? Miért olyannyira népszerűek és jelentősek manapság a mezőgazdaság és a fogyasztók szempontjából egyaránt?  

Részletek
2024. április 17.

Hír
Változatos programokkal várta az érdeklődőket az ÖMKi az Ágazati Szakmai Napján

Az ökológiai gazdálkodás érdekeltjei – gazdák, kutatók, szaktanácsadók és az értéklánc különböző szereplői – érkeztek Keszthelyre, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusára április 10-én, hogy megtárgyalják az ágazat aktualitásait és meghallgassák Kutatóintézetünk legfrissebb eredményeit – általánosságban, s tematizáltan egyaránt.

Részletek
2024. április 2.

Hír
A vetőmag melegvizes kezelésekről szóló Liveseeding webinárium legfontosabb tanulságai

vetőmag, liveseeding

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen