b_200_150_16777215_00_images_stories_kiadvanyok_kozosseg_altal_tamogatott.jpgA közösség által támogatott mezőgazdasági rendszerek Európa nyugati felén és Észak-Amerikában az utóbbi években egyre jelentősebb szerepet kaptak a helyi élelmiszerrendszerek területén. Ezek a rendszerek a közvetlen értékesítés révén megélhetést és az előre tervezés lehetőségét nyújtják kisgazdaságok ezreinek, egy jellemzően a családi kisüzemek számára kedvezőtlen makrogazdasági környezetben.

Mindezek mellett a legtöbbször ökológiai módszerekkel dolgozó gazdaságok a termelő és a fogyasztó között kialakuló személyes, bizalmon alapuló kapcsolatnak köszönhetően komoly szemléletformáló tevékenységet is végeznek. Hazánkban az ágazat a fejlődés kezdeti szakaszában van, azonban elterjedésének segítése feltétlenül indokolt.
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a most megjelenő Közösség által támogatott Mezőgazdaság kiadvánnyal a helyi élelmiszerhálózatok további fejlesztéséhez, a fenntartható élelmiszerellátás és a helyi értékesítés térnyeréséhez szeretne hozzájárulni.


A kiadvány letölthető itt, vagy nyomtatott formában igényelhető az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A kiadvány a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg.


b_200_150_16777215_00_images_stories_partnerlogok_mnvh.jpg