b_200_150_16777215_00_images_kepDD.jpgA Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért 2015. szeptember 4-én, Lakiteleken, a Népfőiskola Alapítvány Kölcsey házában rendezte meg XIII. Tudományos Emlékülését. A kétnapos eseményen több mint 90 fő vett részt. A számos gazdálkodó, kutatási és oktatási szervezet képviselőjén kívül a Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Tagszervezeteinek képviselői is jelen voltak az emlékülésen. Az idei előadások a bioélelmiszer előállításról, a biotermékek jelentőségéről, minőségéről szóltak. Az előadók bemutatták, mit értek el, hol tartanak a bioélelmiszer termelésben a Délvidéken, a Muravidéken, Székelyföldön, a Felvidéken, Karcag környékén és a lakiteleki Népfőiskolán.

 

b_200_150_16777215_00_images_rsz_p1080169.jpgAz előadásokat hagyományosan a Sárközy Péter Emlékérem, oklevél és díj átadása követte. Idén a Sárközy Péter Emlékérem kitüntetettje Dr. Drexler Dóra volt. A laudációt a tavalyi év díjazottja, Dr. Palik László tartotta. A laudációban elhangzott, hogy az ÖMKi eddigi munkássága a magyarországi ökogazdálkodási kutatások területén és általánosságban a hazai ökogazdálkodási ágazat fejlesztése érdekében, nemzetközi szinten is elismert és példaértékű.

Köszönjük a megtisztelő díjat és munkánk elismerését a Sárközy Péter Alapítvány Kuratóriumának és Elnökének, Dr. Solti Gábornak. A díjátadón elhangzott laudáció itt olvasható.