fibl_logo.jpg

Forschungsinstitut für Biologischen Landbau

A FiBL a világ egyik vezető intézménye az ökológiai mezőgazdaság fenntarthatósággal kapcsolatos kutatásában. Jelen van Svájcban, Németországban és Ausztriában. A FiBL erősségei az interdiszciplináris kutatás, a gazdákkal és az élelmiszeriparral közösen létrehozott innovációk, a megoldásközpontú fejlesztési projektek és a gyors tudásátadás.
http://www.fibl.org/

ifoam_logo.jpg

International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM)

Az IFOAM az ökológiai gazdálkodási mozgalom nemzetközi ernyőszervezete, több mint 750 tagszervezettel 116 országban.
http://www.ifoam.org/

sarkozy_logo.jpg

Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért

Az Alapítvány feladatának tekinti a biokultúra terjesztését és ezzel kapcsolatos kiadványok kiadását, kiállítások, konferenciák, tanfolyamok, találkozók rendezését, ösztöndíjak, pályázatok alapítását, az ökogazdálkodás, feldolgozás, forgalmazás növekedésének elősegítését, ökológiai adatbázis létrehozását, kezelését, a Sárközy Emlékérem évenkénti odaítélését. Az alapítvány vállalja az ökológiai kutatás területén születő új kutatási eredmények, információk összegyűjtését, feldolgozását, hogy azok az oktatás és ismeretterjesztés területén közkinccsé váljanak.
http://www.sarkozybio.hu/index.html

alt

Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetsége

Célja a Magyarországgal határos országokban a magyarlakta területeken tevékenykedő civil öko (bio) társadalmi szervezetek összefogása, személyes kapcsolataik ápolása, szakmai és mozgalmi tevékenységük kölcsönös megismertetése és támogatása.
http://www.karpatbio.hu

b_200_150_16777215_00_images_stories_partnerlogok_magyar_biokultura_szovetseg_logo_0.jpg

Magyar Biokultúra Szövetség

A Magyar Biokultúra Szövetség a hazai ökológiai gazdálkodás szervezeteit összefogó társadalmi szervezet. A biogazdálkodók mozgalma Magyarországon a nyolcvanas évek elején indult. Mérföldkő volt történetében, hogy 1983-ban megalakult a Biokultúra Klub, 1987-ben pedig a Biokultúra Egyesület. Az Egyesület regionális szervezetei idővel önálló egyesületekké alakultak. Ezekhez csatlakoztak hasonló szakmai szerveződésű egyesületek és hozták létre 2005-ben a Biokultúra Egyesület jogutódját, a jelenleg országos ernyőszervezetként működő Magyar Biokultúra Szövetséget.
http://www.biokultura.org/

tve_logo.jpg

Tudatos Vásárlók Egyesülete

A Tudatos Vásárlók Egyesülete közhasznú nonprofit szervezet. Az etikus, környezetileg és társadalmilag tudatos vásárlás népszerűsítésért dolgozunk. Célunk, hogy hozzájáruljunk a fogyasztói értékek és a vállalati működési gyakorlatok pozitív, a társadalmi és természeti környezet fejlődését támogató változásaihoz.
http://www.tudatosvasarlo.hu/tve

b_200_150_16777215_00_images_stories_partnerlogok_nodik-logo.jpg

Növényi Diverzitás Központ

Az 1959-ben alapított és 1993-tól országos koordinációs feladatokat ellátó, génforrás megőrző központtá alakult tápiószelei Agrobotanikai Intézetnek (TABI) a fő feladata az országos szántóföldi- és zöldségnövény génbank gyűjtemények fejlesztése, ezek agrobotanikai értékelő vizsgálata, dokumentálása és közreadása, valamint közép- és hosszú távú megőrzése hűtött magtárolókban, vagy esetenként merisztéma kultúrákban. Ehhez kapcsolódik a helyi körülményekhez alkalmazkodott hazai tájfajták, ökotipusok és populációk eredeti termőhelyen ("in situ", "on-farm") történő fenntartásának szervezése és irányítása.
http://www.rcat.hu/

b_200_150_16777215_00_images_stories_partnerlogok_katki_logo.jpg

Kisállattenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központ

A KÁTKI feladata többek között haszonállat-génmegőrző és -tenyésztő tevékenység folytatása, az állattenyésztési módszerek fejlesztése, a korszerű, ökológiai szemléletű, környezetbarát és fenntartható állattenyésztéssel kapcsolatos új tudományos ismeretek terjesztése.

pannonegy_logo.jpg

Pannon Egyetem, Burgonyakutatási Központ

A Központ az ország egyetlen burgonyakutatásra szakosodott intézete, mely mára a hazai burgonyatermesztés egészét támogató tudományos műhellyé, az ágazat kutatási háttérintézményévé vált. Fő feladata olyan fajták kinemesítése, melyek a magyarországi ökológiai körülmények között is sikeresen termeszthetők.
http://www.burgonyakutatas.hu

de_agtc_logo.jpg

Debreceni Egyetem AGTC Kutatóintézet, Nyíregyháza

A Kutatóintézet összesen 623 ha földterületen és három telephelyen működik: Nyíregyházán, Kisvárdán és Nagykállóban. Feladata a tájkörzet kedvezőtlen ökológiai adottságai között biztonságosan termeszthető növényfajták nemesítése, termesztéstechnológiájuk kidolgozása, a homoktalajok komplex hasznosításának kutatása.
http://portal.agr.unideb.hu/kutatointezetek/nyki/index.html

nyk.jpg

Nyitott Kert Alapítvány

A NyKA olyan civil szervezet, mely környezeti, társadalmi és gazdasági problémákra próbál megoldást nyújtani olyan gyakorlati módon, hogy helyi és bioélelmiszereket segít eljuttatni a termelőtől a vásárlók felé, valamint környezettudatos nevelést és szemléletformálást folytat annak érdekében, hogy ezek előnyeire felhívja a figyelmet.
http://www.nyitottkert.hu/

vg_logo.jpg

Vidék és Gazdaság
- vidéki vállalkozók, gazdák, önkormányzatok lapja -
http://www.videkesgazdasag.hu/

essrg_logo.jpg

ESSRG – Környezeti Társadalomkutatók

A környezeti társadalomkutatás (environmental social science research) célja a természeti, illetve környezeti folyamatok kulturális, társadalmi, politikai és gazdasági dimenzióinak, következményeinek és közpolitikai, etikai vonatkozásainak integrált elemzése, mélyreható megértése; a természet- és társadalomtudományi elemzések integrálása; a társadalomtudományi metodológiák közpolitika-orientált és participatív (azaz az érintettek széles körét egyenrangúan bevonó) kutatási alkalmazása. Kiemelten fontos feladatunknak tekintjük az oktatási és kutatási tevékenységek szinergikus lehetőségeinek kihasználását, és különös hangsúlyt fektetünk az akciókutatási szemlélet és módszertan alkalmazására.
http://www.essrg.hu/

gynki_logo.jpg

Gyógynövénykutató Intézet

A Gyógynövénykutató Intézetet 1915-ben alapították azzal a céllal, hogy a növényi gyógyszer-alapanyagok iránti keresletet új fajok kutatásával támogassa, egyidejűleg pedig nyersanyagot biztosítson a különböző kutatásokhoz.
http://gynki.hu/

b_200_150_16777215_00_images_stories_partnerlogok_ecovoc_logo.jpg

ECOVOC

Az ECOVOC az „Egész életen át tartó tanulás program” Leonardo da Vinci innováció-transzfer pályázat keretein belül megvalósuló projekt. Nemzetközi partnereink segítségével kívánjuk kidolgozni az „Ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztő felsőfokú szakképzés” tanmenetét, akkreditációra kész szinten. További projekteredményeink megismeréséhez látogasson el honlapunkra.
http://www.ecovoc.eu/

b_200_150_16777215_00_images_stories_partnerlogok_gyomber_logo_kicsi.jpg

DÉL-PESTI BIOPIAC

2012 augusztus 18-án a Bio-Gyömbér Kft. megnyitja egyedülálló Bio Áruházát a Lőrinci Vásárcsarnokban. Az áruházban megtalálhatók lesznek -termelőnkénti bontásban- hazai bio élelmiszerek, külföldi termékek, gazdabolti részlegünkben pedig a termeléshez szükséges anyagok. A galérián kap helyet az Agrotipp 2000 tanácsadó cég, akik elsősorban a termelőket várják szolgáltatásaikkal. Az együttműködők között megtalálhatók az egészséges életmóddal foglalkozó társadalmi szervezetek, biogazdaságok, kutatóintézetek.

alt

BioHolMi

A BioHolMi magazin mind szakembereknek, mind a laikus érdeklődőknek tartalmas olvasmány, a bio világ aktualitásaiból, a legfontosabb hazai és nemzetközi hírekből ad közre válogatást. 2013. január 2. óta on-line formában olvasható, így még gyorsabban és rugalmasabban tudja szolgálni olvasóit.
http://www.bioholmi.hu/

 

b_200_150_16777215_00_images_stories_partnerlogok_agroinform_hu_emblema-2.png

Agroinform

Magyarország vezető mezőgazdasági portálja. Gyakorlati mezőgazdasági információk a korszerű mezőgazdasági vállalkozáshoz nyomtatott és elektronikus formában. Költséghatékony, pontosan célzott megoldások lapjainkban és weboldalunkon! Célcsoport: 100%-ban a mezőgazdasággal foglalkozó emberek – országhatáron innen és túl: Őstermelőktől az agrárvállalkozóig valamint szaktanácsadók, kutatók, szakmai képzések részvői.
http://www.agroinform.hu/

 

b_200_150_16777215_00_images_stories_partnerlogok_agroforum1.jpg 

Agrofórum


http://www.agroforum.hu/

 

b_200_150_16777215_00_images_stories_partnerlogok_brightic.jpg.png

Brightic Kft.

A terepi spektroszkópia mérési folyamataira és módszereire specializálódott spin-off cég. A spektrális könyvtárak előkészítése és létrehozása talaj-, növény- és folyadékminták esetében nagy körültekintést igényel. Ebben a folyamatban az ideális, spektrálisan semleges és stabil mérési környezet biztosítása kulcsfontosságú. Az erre irányuló kutatásokból született a fekete Petri-csészék fejlesztési projekt. A speciális csészék diffúz-reflektív mérések során, kis mennyiségű mintáknál (pl. talajrögök, levelek, termések stb.) vagy folyékony minta esetén is lehetővé teszik a háttérhatás nélküli méréseket. A spektroszkópia számos ilyen irányú alkalmazását találjuk a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban vagy a környezetkutatásban. Az ÖMKi és a Brightic Kft. partnerprojektjeiben is felhasználásra kerül ez a méréstechnikai újítás.

http://www.brightic.com